Harissa Maison Bornibus
Nordafrikansk kryddpasta, rik på vitlök och solsken
109 kr
Harrissa är en eldig nordafrikansk eller tunisisk kryddpasta, rik på vitlök och heta röda kryddor. Fylld med solsken och smak.
Traditionellt äts Harrissa med bröd, i eller till grytor och couscousrätter men testa den gärna på en hamburgare eller som dipsås genom att tillsätta lite majo, aioli eller yoghurt.
Traditionellt äts Harrissa med bröd, i eller till grytor och couscousrätter men testa den gärna på en hamburgare eller som dipsås genom att tillsätta lite majo, aioli eller yoghurt.
Harissa Maison Bornibus
Harrissa är en eldig nordafrikansk eller tunisisk kryddpasta, rik på vitlök och röda kryddor. Fylld med solsken och smak.
Traditionellt äts Harrissa med bröd, i eller till grytor och couscousrätter men testa den gärna på en hamburgare eller som dipsås genom att tillsätta lite majo, aioli eller yoghurt.
Vad kan man laga med harissa? Här är några förslag på hur du kan använda den:
Krydda grillat kött: Använd Harissa som en marinad eller pensla den på kött som kyckling, nötkött, lamm eller fisk innan du grillar dem. Det ger en härlig kryddig smak.
Sås: Blanda Harissa med yoghurt eller majonnäs för att snabbt & enkelt göra en kryddig sås. Såsen fungerar även bra som dipp till grönsaker, pommes frites eller som sås till exempelvis kebab och falafel.
Soppa: Tillsätt en sked Harissa i soppan för att ge den extra smak och hetta. Det fungerar särskilt bra i tomatsoppa eller linsoppa.
Dressing: Blanda Harissa med olivolja, citronsaft och örter för att göra en kryddig dressing för sallad eller grönsaker.
Smörgås: Bred Harissa på brödskivor eller wraps för att ge den en kryddig kick. Kombinera gärna med grillade grönsaker, ost och skinka eller kalkon.
Ris eller gryn: Blanda Harissa med kokt ris eller gryn som couscous eller quinoa för att ge fin smak och hetta.
Dipp: Servera Harissa som dipp till grönsaker, bröd eller chips för en kryddig aptitretare.
Grytor och såser: Tillsätt Harissa i grytor, såser eller stuvningar för att ge härligt djup och kryddig smak. En riktigt trevlig smaksättning i tomatbaserade pastasåser eller köttgrytor.
Pizza: Använd Harissa som pizzasås eller tillsätt den som topping på din pizza för extra smak och hetta.
Ägg: Rör ner Harissa i äggröra eller strö den över ägg som en kryddig smaksättning.
Bornibus harissa finns även i en starkare variant HÄR!
Vikt: 260g
Innehåll: Chili, vitlök, salt, surhetsreglerande medel: ättiksyra.
Näringsvärden per 100g: Energi 285kj/69 kcal, fett 0.5g, varav mättad fett 0.1g, kolhydrater 11.4g, varav sockerarter 3.3g, protein 2.7g, salt 7.3g
Ursprung: Frankrike
Harrissa är en eldig nordafrikansk eller tunisisk kryddpasta, rik på vitlök och röda kryddor. Fylld med solsken och smak.
Traditionellt äts Harrissa med bröd, i eller till grytor och couscousrätter men testa den gärna på en hamburgare eller som dipsås genom att tillsätta lite majo, aioli eller yoghurt.
Vad kan man laga med harissa? Här är några förslag på hur du kan använda den:
Krydda grillat kött: Använd Harissa som en marinad eller pensla den på kött som kyckling, nötkött, lamm eller fisk innan du grillar dem. Det ger en härlig kryddig smak.
Sås: Blanda Harissa med yoghurt eller majonnäs för att snabbt & enkelt göra en kryddig sås. Såsen fungerar även bra som dipp till grönsaker, pommes frites eller som sås till exempelvis kebab och falafel.
Soppa: Tillsätt en sked Harissa i soppan för att ge den extra smak och hetta. Det fungerar särskilt bra i tomatsoppa eller linsoppa.
Dressing: Blanda Harissa med olivolja, citronsaft och örter för att göra en kryddig dressing för sallad eller grönsaker.
Smörgås: Bred Harissa på brödskivor eller wraps för att ge den en kryddig kick. Kombinera gärna med grillade grönsaker, ost och skinka eller kalkon.
Ris eller gryn: Blanda Harissa med kokt ris eller gryn som couscous eller quinoa för att ge fin smak och hetta.
Dipp: Servera Harissa som dipp till grönsaker, bröd eller chips för en kryddig aptitretare.
Grytor och såser: Tillsätt Harissa i grytor, såser eller stuvningar för att ge härligt djup och kryddig smak. En riktigt trevlig smaksättning i tomatbaserade pastasåser eller köttgrytor.
Pizza: Använd Harissa som pizzasås eller tillsätt den som topping på din pizza för extra smak och hetta.
Ägg: Rör ner Harissa i äggröra eller strö den över ägg som en kryddig smaksättning.
Bornibus harissa finns även i en starkare variant HÄR!
Vikt: 260g
Innehåll: Chili, vitlök, salt, surhetsreglerande medel: ättiksyra.
Näringsvärden per 100g: Energi 285kj/69 kcal, fett 0.5g, varav mättad fett 0.1g, kolhydrater 11.4g, varav sockerarter 3.3g, protein 2.7g, salt 7.3g
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 260 g |
Material: | 1 burk av glas |
Antal i förpackningen: | 1 st |