Grillpress i gjutjärn rektangulär Norrjern
Grillpress i gjutjärn rektangulär Norrjern Meat Press burgerpress
Rektangulär köttpress i gjutjärn förvandla enkelt dina hamburgare och biffar till en mästerverk av smak och textur. Genom att pressa ned köttet jämnt och effektivt skapar du en perfekt jämn yta för snabb och jämn tillagning.
Resultatet?
En saftigare, mer smakrik hamburgare som garanterat imponerar på dina smaklökar och gäster. Så låt smashpressen bli din hemliga ingrediens för att lyfta dina grillkvällar till kulinariska höjder!
Grilla bättre och snabbare med en tung grillvikt eller stekvikt i gjutjärn.
En rektangulär eller fyrkantig grillpress är perfekt bland annat för grillning av hamburgare, biffar och mat som ska tillagas under en kort tid.
Funktionellt smash-järn för smash-burgare från Norrjern tillverkad av gjutjärn, inbränt från fabrik medvegetabilisk olja och klart att använda direkt.
Smashern tål extra höga temperaturer och kan användas inne i en ugn eller på en grill med locket på.
Undersidan är helt platt för jämn kontakt med maten som tillagas.
Pressen är särskilt utformad för att användas som press på köttstycken,grönsaker, mackor med mera.
Den fungerar också utmärkt som hamburgerpress.
Grillpressens undersida är helt plan och ger ett jämnt tryck över köttbiten vilket bidrar till jämn värmefördelning och perfekt resultat varje gång. Oavsett om du grillar biffar, grönsaker eller paninier, kommer den här grillpressen att vara din pålitliga följeslagare. Den platta undersidan gör även att grillpressen fungerar utmärkt som smasher för tillagning av smashed burgers, något som inte fungerar lika bra med en räfflad undersida.
Genom att pressa köttet mot grillgallret med grillpressen skapas snygga grillmärken på köttet samtidigt som köttet håller sin form.
Gör gourmetburgare, pressa paninier eller perfekt grillade köttbitar med lätthet och precision.
Grillpressen är mycket enkel att använda. Placera den på köttbiten och låt tyngden göra jobbet. Handtaget är enkelt att greppa även med grillvante eller grillhandske.
Tips! Lägg ett bakplåtspapper mellan köttet och grillpressen för att underlätta rengöring av pressen efteråt.
Grillpressen levereras inbränd från vår fabrik med vegetabilisk olja i flera lager. Denna ytbehandling utgör ett skyddande ytskikt som motverkar rost och att mat fastnar på pressen. Rengör innan och efter användning genom att diska den för hand med en mjuk borste och varmt vatten, torka av direkt och förvara tort.
En köttvikt säkerställer att maten blir jämt grillad och hindrar tunna bitar att vrida eller rulla ihop sig.
Värm upp vikten på grillen och placeras den på maten som ska tillagas när den har blivit varm. Det kortar ner grilltiden och gör grillningen jämnare eftersom köttet får värme både underifrån och ovanifrån. Med hjälp av stekviktens tyngd på ca ett kg skapas en god kontakt mellan grillgallre eller stekbordett och det som ska tillagas.
Bästa tipset för perfekta smashburgers:
Hetta upp en gjutjärnshäll eller ett stekbord och lägg på en rund okryddad boll av grovmalen högrev.Pressa ut köttfärsbollen med pressen. Ta i rejält och platta ut till fina burgare.
Krydda rikligt med salt och peppar och låt undersidan "brännas fast" för riktigt fin yta.
Skrapa loss med en bra tunn stekspade och vänd en gång.
Krydda andra sidan och stek klart.
Montera burgarna med ost, grönsaker och bröd.
Servera direkt.
Smashern är godkänd för kontakt med livsmedel.
Mått (BxDxH): 12 x 22 x 6 cm
Vikt: 1,9 kg
Material: Gjutjärn
Uppfyller gällande EU-förordning EC 1935/2004 för kontakt med livsmedel