Stekbord Classic gjutjärn för klotgrill
För perfekta smashburgers, galet god pizza och doftande nybakat bröd
1175 kr
Grilla, stekt och baka med fantastiskt resultat, djup smak och härlig konsistens. Gör perfekta smashburgers, galet god pizza och doftande nybakat bröd. Bli en mästare i köket och vid grillen. En gjutjärnsgrill-, stek- och bakplatta ger användaren enastående resultat i matlagning genom att jämnt fördela värmen och behålla värmen väl. Maten blir saftigare och får en härlig stekyta, samtidigt som det är enkelt att rengöra och underhålla plattan. En investering för generationer med naturlig non-stick yta som gör matlagningen enklare och ger förstklassig smak till varje måltid. Stålet är inbränt, färdigt att användas och kan till och med läggas direkt på spisen.
10 års garanti!!
10 års garanti!!
Stekbord för klotgrillen i gjutjärn Norrjern - Ett gourmetstål för grillning, bakning, & matlagning
Norrjerns stekbord classic för den runda kolgrillen eller gasolgrillen är designat främst för klotgrillar men kan användas så väl i ugnen, på grillen som på spishällen i köket.
Stekbordet fungerar utmärkt för att steka smashburgers, kött, fisk och grönsaker samt för att baka bröd och pizza.
De integrerade handtagen på sidorna underlättar när man vill lyfta eller flytta stekhällen.
Stekplatta för klotgrill är tillverkad av gjutjärn med rejäl godstjocklek.
Det ger en jämn värmespridning och bra varmhållningsegenskaper. Upphöjda sidor och bakkant, öppen framkant med ett litetuppvik. Den uppvikta kanten håller stekfett kvar i pannan så att den inte rinner ut på spisen, i ugnen, på grillen eller på dig själv. Stekstålen i gjutjärn är kompatibla med alla värmekällor och levereras inbrända med vegetabilisk olja direkt från fabrik. De är redo att användas när du tar bordet ur förpackningen.
Diskreta och praktiska handtag på sidorna.
Fungerar på alla typer av värmekällor, i ugn, på induktionsspis, på grillen, över öppen eld, med mera.
Särskilt utformad för att få plats i en standardugn.
Lika perfekt för smashburgers som för pizza eller brödbak.
Pizzastål är perfekt för gräddning av bröd och pizzor i den vanliga ugnen i köket men kan även användas för att steka, värma eller värmehålla kött och grönsaker på grillen. Stålet tål mycket hög värme och fördelar värmen bra.
Stålet tål också rejäla temperaturförändringar. Stekbordet kan till och med läggas direkt på spisen och fungerar med induktion. Det förvandlar hemmaugnen till en stenugn och spisen eller grillen till en stekhäll. Perfekt till skaldjur, grönsaker och hamburgare!
Många anser att det är det bättre med stål än med sten till gräddning av både bröd och pizza eftersom stålet leder värme snabbare in i botten. Snabb värme vill man gärna ha speciellt i början av gräddningen både för bröd och pizza. Det ger ett bättre lyft på brödet, frasigare skorpa och ger sprödare pizzabotten.
Kol är relativt enkelt att tända och ger en hög och intensiv värme medan briketter brinner längre och ger en mer stabil temperatur. Briketter är därför att föredra vid grillning med hjälp av en stekhäll. Kol kan vara perfekt att använda som ett komplement. Blanda tillsammans med briketterna för att boosta värmen under stekbordet eller använd vid sidan om för att grilla på konventionellt vis.
Att använda stekhällen på gasolgrillen är det perfekta sättet att flytta matlagningen utomhus och skapa den riktiga BBQ-känslan.
Kom alltid ihåg att alltid torka stålet torrt efter disk och förvara på en torr plats.
Produktspecifikation:
Uppfyller gällande EU-förordning EC 1935/2004 för kontakt med livsmedel
Mått (BxDxH): 54 x 25 x 3,8 cm
Tjocklek botten: 0,8 cm, Rejäl godstjocklek på 8 mm
Vikt (N.W.): 8 kg
Material: Gjutjärn
Tillbehör som medföljer: Förvaringspåse, stekskrapa, manual
Garanti: 10 års produktgaranti
Mer info:
'TILLAGA DIN NÄSTA MÅLTID I GOURMETKLASS PÅ STEKBORD I GJUTJÄRN
Detta är inte vilket stekbord som helst. Stekbord Original ersätter stekpannan och tar din matlagning till nästa nivå. Fördelarna med ett stekbord är bl.a. den stora arbetsytan, stek en köttbit samtidigt som du steker på några grönsaker vid sidan om.
Stekbordet har höga kanter för att hålla inne maten som tillagas samtidigt som det har en öppen framsida. Den öppna sidan gör det enklare att komma åt maten med en stekspade och ett svagt uppvik i framkanten gör att stekfett stannar kvar i stekbordet utan att rinna ut.
Vi utför i vår fabrik en ytbehandling med små fördjupningar och upphöjningen vilka skapar en större kontaktyta och lufttillströmning för bästa resultat i din matlagning eller brödbakning. Stekborden leverans också inbrända från fabriken vilket skapar en non-stick beläggning. Beläggningen anpassas med tiden efter din användning.
Tips! Skrapa rent stekbordet direkt efter användning med hjälp av den medföljande stekskrapan.
GÖR GRYMMA SMASHED BURGES MED STEKBORD I GJUTJÄRN
Vill du göra riktigt grymma hamburgare så är det smashed burgers du ska göra. Då passar ett stekbord i gjutjärnutmärkt! Hamburgare menar vi inte hör hemma på grillen, däremot gör våra stekbord det! För att få en fin och smakrik stekyta med bra struktur på hamburgaren är det viktigt att fettet hålls kvar i pannan och inte som på ett grillgaller droppar ner på värmekällan och fattar eld, vilket kan ge upphov till oönskade smaker.
LÄTT ATT RENGÖRA
Att göra rent ditt stekbord är inte svårt. Efter användning tar du bort matrester med den medföljande stekskrapan medan stekbordet fortfarande är varmt. Låt det sedan svalna innan du rengör det med varmt vatten och en mjuk diskborste. Undvik diskmedel och maskindisk för att skydda ytbehandlingen. Torka stekbordet noggrant efter rengöring med hushållspapper eller genom att försiktigt värma det tills vattnet avdunstar. När du inte använder stekhällen förvara det gärna i den medföljande förvaringspåsen.
TILLVERKAD AV GJUTJÄRN
Gjutjärn har länge använts i grytor och stekpannor, många känner nog till att gjutjärn med tiden bara blir bättre och bättre att laga mat i. Underhåller man gjutjärnet rätt så kommer den naturliga anti-stick-ytan som bildas att bestå. Med stekhäll Original har vi kombinerat fördelarna med en traditionell gjutjärnsstekpanna med ett modernt stekbord. Läs gärna mer om hur man underhåller sitt stekbord i vår guide.
KAN JAG ANVÄNDA STEKBORD AV GJUTJÄRN I EN UGN?
Stekborden är designad för att perfekt passa i ugn, på spisen, på grillen eller över öppen eld.
Norrjerns stekbord classic för den runda kolgrillen eller gasolgrillen är designat främst för klotgrillar men kan användas så väl i ugnen, på grillen som på spishällen i köket.
Stekbordet fungerar utmärkt för att steka smashburgers, kött, fisk och grönsaker samt för att baka bröd och pizza.
De integrerade handtagen på sidorna underlättar när man vill lyfta eller flytta stekhällen.
Stekplatta för klotgrill är tillverkad av gjutjärn med rejäl godstjocklek.
Det ger en jämn värmespridning och bra varmhållningsegenskaper. Upphöjda sidor och bakkant, öppen framkant med ett litetuppvik. Den uppvikta kanten håller stekfett kvar i pannan så att den inte rinner ut på spisen, i ugnen, på grillen eller på dig själv. Stekstålen i gjutjärn är kompatibla med alla värmekällor och levereras inbrända med vegetabilisk olja direkt från fabrik. De är redo att användas när du tar bordet ur förpackningen.
Diskreta och praktiska handtag på sidorna.
Fungerar på alla typer av värmekällor, i ugn, på induktionsspis, på grillen, över öppen eld, med mera.
Särskilt utformad för att få plats i en standardugn.
Lika perfekt för smashburgers som för pizza eller brödbak.
Pizzastål är perfekt för gräddning av bröd och pizzor i den vanliga ugnen i köket men kan även användas för att steka, värma eller värmehålla kött och grönsaker på grillen. Stålet tål mycket hög värme och fördelar värmen bra.
Stålet tål också rejäla temperaturförändringar. Stekbordet kan till och med läggas direkt på spisen och fungerar med induktion. Det förvandlar hemmaugnen till en stenugn och spisen eller grillen till en stekhäll. Perfekt till skaldjur, grönsaker och hamburgare!
Många anser att det är det bättre med stål än med sten till gräddning av både bröd och pizza eftersom stålet leder värme snabbare in i botten. Snabb värme vill man gärna ha speciellt i början av gräddningen både för bröd och pizza. Det ger ett bättre lyft på brödet, frasigare skorpa och ger sprödare pizzabotten.
Ska jag använda kol eller briketter i grillen tillsammans med stekbord classic?
Att använda kol eller briketter i en klotgrill är nyckeln till att skapa den autentiska och robusta röksmaken som klotgrillning är känt för. Kombinera detta med alla fördelar som stekbordet ger så har ni vägen klar för en fantastisk matlagningsupplevelse.Kol är relativt enkelt att tända och ger en hög och intensiv värme medan briketter brinner längre och ger en mer stabil temperatur. Briketter är därför att föredra vid grillning med hjälp av en stekhäll. Kol kan vara perfekt att använda som ett komplement. Blanda tillsammans med briketterna för att boosta värmen under stekbordet eller använd vid sidan om för att grilla på konventionellt vis.
Kan jag använda stekbordet på en gasolgrill?
Våra stekbord av gjutjärn funkar perfekt på gasolgrillen. Att använda stekhällen på gasolgrillen är det perfekta sättet att flytta matlagningen utomhus och skapa den riktiga BBQ-känslan.
Kom alltid ihåg att alltid torka stålet torrt efter disk och förvara på en torr plats.
Produktspecifikation:
Uppfyller gällande EU-förordning EC 1935/2004 för kontakt med livsmedel
Mått (BxDxH): 54 x 25 x 3,8 cm
Tjocklek botten: 0,8 cm, Rejäl godstjocklek på 8 mm
Vikt (N.W.): 8 kg
Material: Gjutjärn
Tillbehör som medföljer: Förvaringspåse, stekskrapa, manual
Garanti: 10 års produktgaranti
Mer info:
'TILLAGA DIN NÄSTA MÅLTID I GOURMETKLASS PÅ STEKBORD I GJUTJÄRN
Detta är inte vilket stekbord som helst. Stekbord Original ersätter stekpannan och tar din matlagning till nästa nivå. Fördelarna med ett stekbord är bl.a. den stora arbetsytan, stek en köttbit samtidigt som du steker på några grönsaker vid sidan om.
Stekbordet har höga kanter för att hålla inne maten som tillagas samtidigt som det har en öppen framsida. Den öppna sidan gör det enklare att komma åt maten med en stekspade och ett svagt uppvik i framkanten gör att stekfett stannar kvar i stekbordet utan att rinna ut.
Vi utför i vår fabrik en ytbehandling med små fördjupningar och upphöjningen vilka skapar en större kontaktyta och lufttillströmning för bästa resultat i din matlagning eller brödbakning. Stekborden leverans också inbrända från fabriken vilket skapar en non-stick beläggning. Beläggningen anpassas med tiden efter din användning.
Tips! Skrapa rent stekbordet direkt efter användning med hjälp av den medföljande stekskrapan.
GÖR GRYMMA SMASHED BURGES MED STEKBORD I GJUTJÄRN
Vill du göra riktigt grymma hamburgare så är det smashed burgers du ska göra. Då passar ett stekbord i gjutjärnutmärkt! Hamburgare menar vi inte hör hemma på grillen, däremot gör våra stekbord det! För att få en fin och smakrik stekyta med bra struktur på hamburgaren är det viktigt att fettet hålls kvar i pannan och inte som på ett grillgaller droppar ner på värmekällan och fattar eld, vilket kan ge upphov till oönskade smaker.
LÄTT ATT RENGÖRA
Att göra rent ditt stekbord är inte svårt. Efter användning tar du bort matrester med den medföljande stekskrapan medan stekbordet fortfarande är varmt. Låt det sedan svalna innan du rengör det med varmt vatten och en mjuk diskborste. Undvik diskmedel och maskindisk för att skydda ytbehandlingen. Torka stekbordet noggrant efter rengöring med hushållspapper eller genom att försiktigt värma det tills vattnet avdunstar. När du inte använder stekhällen förvara det gärna i den medföljande förvaringspåsen.
TILLVERKAD AV GJUTJÄRN
Gjutjärn har länge använts i grytor och stekpannor, många känner nog till att gjutjärn med tiden bara blir bättre och bättre att laga mat i. Underhåller man gjutjärnet rätt så kommer den naturliga anti-stick-ytan som bildas att bestå. Med stekhäll Original har vi kombinerat fördelarna med en traditionell gjutjärnsstekpanna med ett modernt stekbord. Läs gärna mer om hur man underhåller sitt stekbord i vår guide.
KAN JAG ANVÄNDA STEKBORD AV GJUTJÄRN I EN UGN?
Stekborden är designad för att perfekt passa i ugn, på spisen, på grillen eller över öppen eld.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Så smart att man kan klippa i den storlerk man vill ha"
230 kr
0
Mer från Norrjern
För perfekta smashburgers, kött, fisk, grönsaker, galet god pizza och doftande nyba...
1175 kr
0
För perfekta smashburgers, galet god pizza och doftande nybakat bröd
1145 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0