
Fem ultimata tips för att lyckas med prinsesstårta eller marsipantårta.
5 hacks - tips, trix som hjälper dig att lyckas med prinsesstårta eller marsipantårta
1. Riktigt bra bottnar. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt tills att sockerkristallerna inte går att känna i smeten (då behövs heller inget bakpulver vilket kan göra tårtbottnarna torra).
2. Gör egen vanlijkräm. Det blir så mycket bättre än färdiggjord. Det är inte alls svårt.
3. Håll grädden kall. Det är så mycket enklare att vispa kall grädde.
1. Riktigt bra bottnar. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt tills att sockerkristallerna inte går att känna i smeten (då behövs heller inget bakpulver vilket kan göra tårtbottnarna torra).
2. Gör egen vanlijkräm. Det blir så mycket bättre än färdiggjord. Det är inte alls svårt.
3. Håll grädden kall. Det är så mycket enklare att vispa kall grädde.

Allt du behöver för att lyckas med tårtbaket!
fr. 1134 kr
0
4. Värm upp marsipanen genom att knåda den ordentligt innan du börjar kavla ut den. En kavlingsmatta gör underverk Det blir så mycket enklare att kavla ut och inget fastnar i bakbordet. Pudra gärna lite majsstärkelse på kaveln. Florsocker används av vissa i samma syfte och funkar, vetemjöl är däremot inte alls bra till detta.
5. Använd ganska mycket marsipan och kavla ut en stor platta så att den mer än väl täcker tårtan. Då blr et enklare att få det jämnt och fint. Den stora ytan gör att marsipanen till en del själv kan anpassa sig till tårtan utan veck och sprickor. Ett litet lock är mycket svårare att anpassa till tårtan.
Släta till ytan, dra lite i marsipanen och försök få det hela så jämt som möjligt. Man strävar efter att det inte ska bli några veck runt kanterna. Marsipanen ska helst sluta tätt kring tårtans botten. Det är lite trixigt men inte omöjligt på något vis.
5. Använd ganska mycket marsipan och kavla ut en stor platta så att den mer än väl täcker tårtan. Då blr et enklare att få det jämnt och fint. Den stora ytan gör att marsipanen till en del själv kan anpassa sig till tårtan utan veck och sprickor. Ett litet lock är mycket svårare att anpassa till tårtan.
Släta till ytan, dra lite i marsipanen och försök få det hela så jämt som möjligt. Man strävar efter att det inte ska bli några veck runt kanterna. Marsipanen ska helst sluta tätt kring tårtans botten. Det är lite trixigt men inte omöjligt på något vis.
Recept
En riktigt smaskig tårta med marsipan, grädde och hallonsylt. En klassiker som alla gillar!
Baka studenttårtan själv. Så här enkelt gör du en tårta i form av en studentmössa.
Så oemotståndligt söta och goda. Minimala prinesstårtor avslutar minglet.
Inga kommentarer