Inlägg taggade med "fläder"
Posset är en brittisk dessert som påminner om pannacotta, Coulis är en sås på bär. Bästa kombon!
En härligt frisk och svalkande sommardrink med fläderblomsaft, citron och mynta.
En lite annorlunda glaze till ljust kött, fågel och grönsaker. Testa till sommaren grillparty. Använd egen eller färdigköpt fläderblomsaft.
Doppa klasar av fläderblom eller hylle som man säger i skånei pannkakssmet. Stek och ät direkt . Håll i skaftet, doppa i socker, krydda med kardemumma eller ät dem med bär eller bara som dom är. Receptet räcker till ca 20 blomklasar.
Fläder och jordgubbar är en riktigt härlig smakkombination. Testa att marinera jordgubbar i din nygjorda fläderblomsaft. Ät dem som dessert med grädde och eller glass och några blad citronmeliss på toppen eller kanske en vippa av fläderblom om det är i fläderns tid.
Sommarens blommigaste saft! Underbar och enkel att göra. God som den är blandad med vatten eller som del i sommarens härliga drinkar. Receptet ger ca 2½ liter färdig saft.