En lite annorlunda glaze till ljust kött, fågel och grönsaker. Testa till sommaren grillparty. Använd egen eller färdigköpt fläderblomsaft.
Ingredienser:
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 dl outspädd fläderblomsaft
1 citron, skal och saft
2-3 msk honung
1 msk soja
2 tsk oregano, timjan eller annan ört
Salt & peppar om det behövs
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Kärna ur och hacka chilin tunnt.
Fräs löken mjuk i olja.
Tillsätt chili och låt fräsa ihop.
Häll i flädersaft tilsammans med citron, honung, örtkrydda och soja.
Koka samman tills glazen tjocknar. Det tar ca 10-15 minuter. Mixa med mixerstav till önskad konsistens.
Låt glazen svalna och häll på flaska.
1 Kommentar
#1
Håkan
Den här glacen blev jättegod, passar bra till fläskkött eller kyckling. Jag kompletterade med ingefära när jag använde den till fläskkött.
2020-07-02 @ 12:53:36