Kryddiga gammaldags pepparkakor. Snabba att göra. Dag ett görs degen och dag 2 kan rullarna skäras till fina pepparkakor. Så mycket snabbare än att ta ut med pepparkaksformar.
Ingredienser:
100g smör1 dl ljus sirap
100g strösocker
1,5 msk kanel
1 knapp msk ingefära
1 msk kardemumma
1 msk malda nejlikor
1 dl skållad hel mandel
1 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smöreet, blanda ner soccke och sirap.
Låt blandningen koka upp.
Tillsätt mandel, kryddor och till sist mjölet blandat med bikarbonat.
Rör ihop till en jämn deg, dela den i 2 delar.
Forma delarna till 2 rullar som kläs i bakpapper och förvarai i kylen över natten eller tills att det är dags att baka.
Degen behöver vila minst över natten för att stelna ordentligt. Rullarna måste vara hårda för att kunna skäras.
Sätt ugnen på knappt 200°C.
Skär degrullarna i tunna skivor som gräddas på plåtar med bakplåtspapper i ca 6-8 minuter.
Smält smöreet, blanda ner soccke och sirap.
Låt blandningen koka upp.
Tillsätt mandel, kryddor och till sist mjölet blandat med bikarbonat.
Rör ihop till en jämn deg, dela den i 2 delar.
Forma delarna till 2 rullar som kläs i bakpapper och förvarai i kylen över natten eller tills att det är dags att baka.
Degen behöver vila minst över natten för att stelna ordentligt. Rullarna måste vara hårda för att kunna skäras.
Sätt ugnen på knappt 200°C.
Skär degrullarna i tunna skivor som gräddas på plåtar med bakplåtspapper i ca 6-8 minuter.
Inga kommentarer