Ostfondue med vin Recept

Användarnamn

Ostfondue
För varma minnen och härlig gemenskap

Ingredienser:


250 g Gruyère ost, riven
250 g Emmentaler ost, riven
1 vitlöksklyfta, halverad
300 ml torrt vitt vin
1 msk citronsaft
1 tsk fransk senap 
1 msk maizena
1-2 msk portvinsvinäger
Nymalen långpeppar eller svartpeppar
Några nypor riven muskotnöt
Cornichons
"Beroendeframkallande småttingar"
49 kr
Köp
Info
0
Långpeppar ekologisk Mill & Mortar
Medelstark med kryddiga inslag
103 kr
Köp
Info
0
Portvinsvinäger Castell de Gardeny
Great Taste award 2016
159 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Riv osten grovt.
Gnugga vitlöksklyftan på botten och sidorna av en fonduegryta. 
Tillsätt vinet och citronsaften till grytan och värm på låg värme.
Tillsätt den rivna osten, lite i taget, rör om och låt den smälta.
I en separat skål, blanda maizena med portvinsvinäger och tillsätt sedan till ostblandningen.
Fortsätt röra om tills blandningen är jämn och krämig.
Krydda med nymalen svartpeppar och riven muskotnöt.
Servera omedelbart med brödtärningar, korvar, Cornichons, syltlök eller färska grönsaker för doppning.
Dijonsenap Bornibus
En fransk klassiker
69 kr
Köp
Info
0
Sre Ambel svartpeppar Mill & Mortar
Medelstark med gröna inslag
98 kr
Köp
Info
0
Riesling-vinäger Castell de Gardeny
"Oväntat god till ananas°
149 kr 189 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Q5dPhg (motverkar spam)
Inga kommentarer