För varma minnen och härlig gemenskap
Ingredienser:
250 g Gruyère ost, riven
250 g Emmentaler ost, riven
1 vitlöksklyfta, halverad
300 ml torrt vitt vin
1 msk citronsaft
1 tsk fransk senap
1 msk maizena
1-2 msk portvinsvinäger
Nymalen långpeppar eller svartpeppar
Några nypor riven muskotnöt
Gör så här:
Riv osten grovt.Gnugga vitlöksklyftan på botten och sidorna av en fonduegryta.
Tillsätt vinet och citronsaften till grytan och värm på låg värme.
Tillsätt den rivna osten, lite i taget, rör om och låt den smälta.
I en separat skål, blanda maizena med portvinsvinäger och tillsätt sedan till ostblandningen.
Fortsätt röra om tills blandningen är jämn och krämig.
Krydda med nymalen svartpeppar och riven muskotnöt.
Servera omedelbart med brödtärningar, korvar, Cornichons, syltlök eller färska grönsaker för doppning.
Inga kommentarer