Fondue med olja. Recept på oljefondue

Användarnamn

Fondue med olja
Grundrecept för klassisk fondue

Ingredienser:

Olja (rapsolja, majsolja eller solrosolja fungerar bra)
Köttbitar (nötkött, kyckling, fläsk, även räkor etc är gott)
Såser för doppning (bearnaise, aioli, barbecue osv...)
Aïoli Bornibus
" Välbalanserad aioli med ordentligt med vitlök!"
79 kr
Köp
Info
0
Dragonsenap Bornibus
Istället för Bea…
69 kr
Köp
Info
0
Rosépepparmajonnäs Mayonnaise aux Baies Roses
" Söt och syrlig med små bitar av rosépeppar som kan pigga upp vilken anrättni...
89 kr
Köp
Info
0

Gör så här:


Värm oljan i fonduegrytan till önskad temperatur (vanligtvis runt 180-190°C).
Skär kött och grönsaker i små bitar och placera dem på fonduegafflarna.
Doppa köttet i den heta oljan och laga det enligt din smak (tiden varierar beroende på kötttyp och storlek).
Servera med olika såser för doppning.

Bearnaisesås, chili-salsa, pesto, guacamole, tzatziki är gott till fondue. Några olika att välja bland kan vara fint. 
Bakad potatis eller klyftpotatis är gott att äta till. 

Tänk på säkerheten; oljan blir riktigt varm. Koka den i en fonduegryta med ordentig tyngd så att den står säkert utan att vippa. Ha ett lock att täcka eventuell antänd olja med. En brandfilt eller brandsläckare i närheten kan vara bra och var uppmärksam på vad barnen gör.
Paprika- och auberginetartenade Bornibus
Fylld av solsken med en fläkt av Medelhavet
79 kr
Köp
Info
0
Grön Olivtartenade Bornibus
Som en solig dag på Rivieran
115 kr
Köp
Info
0
Harissa Maison Bornibus
Nordafrikansk kryddpasta, rik på vitlök och solsken
109 kr
Köp
Info
0
Siciliansk Pesto Bornibus
Mycket basilika,stor smak & grövre konsistens, som pålägg eller till pastan
115 kr
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: XpRY4s (motverkar spam)
Inga kommentarer