Grundrecept för klassisk fondue
Ingredienser:
Olja (rapsolja, majsolja eller solrosolja fungerar bra)Köttbitar (nötkött, kyckling, fläsk, även räkor etc är gott)
Såser för doppning (bearnaise, aioli, barbecue osv...)
" Söt och syrlig med små bitar av rosépeppar som kan pigga upp vilken anrättni...
89 kr
0
Gör så här:
Värm oljan i fonduegrytan till önskad temperatur (vanligtvis runt 180-190°C).
Skär kött och grönsaker i små bitar och placera dem på fonduegafflarna.
Doppa köttet i den heta oljan och laga det enligt din smak (tiden varierar beroende på kötttyp och storlek).
Servera med olika såser för doppning.
Bearnaisesås, chili-salsa, pesto, guacamole, tzatziki är gott till fondue. Några olika att välja bland kan vara fint.
Bakad potatis eller klyftpotatis är gott att äta till.
Tänk på säkerheten; oljan blir riktigt varm. Koka den i en fonduegryta med ordentig tyngd så att den står säkert utan att vippa. Ha ett lock att täcka eventuell antänd olja med. En brandfilt eller brandsläckare i närheten kan vara bra och var uppmärksam på vad barnen gör.
Mycket basilika,stor smak & grövre konsistens, som pålägg eller till pastan
115 kr
0
Inga kommentarer