Ingredienser:
2 st benfria ankbröst1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/4 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
1/4 tsk kardemumma
1/4 tsk kryddnejlika
1/2 dl plommonsylt
2 msk soja
2 msk risvinäger
2 st hackade vitlöksklyftor
1 tsk riven färsk ingefåra
1 msk olivolja
2 dl vildris
4 dl vatten
1 tsk salt
500 g sparris
1 msk olivolja
salt och peppar
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
0
Gör så här:
Ta ankbrösten ur kylen ca 30 minuter före tillagning.Skär några snitt i skinnsidan för att hjälpa till att frigöra fettet under tillagning.
Salta och peppra köttet på båda sidor och gnid in kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika.
Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt vildris och salt. Låt sjuda under lock i cirka 40-45 minuter tills riset är mjukt och vattnet absorberats.
Förbered sparrisen genom att skära bort den träiga änden. Lägga sparrisarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar efter smak.
Rosta i ugnen på 200°C i ca 12-15 minuter tills de är lätt krispiga och mjuka.
Värm en stekpanna på medelhög värme och lägg i ankbrösten med skinnsidan nedåt.
Stek i ca 6-7 minuter tills skinnet är krispigt och gyllene. Vänd och stek i ytterligare 4-5 minuter tills köttet är rosa inuti.
Förbered plommonsåsen genom att blanda plommonsylt, sojasås, risvinäger, hackad vitlök och rivet ingefära i en liten kastrull.
Koka upp på medelhög värme och rör om tills såsen är jämn och tjock.
Skär ankbrösten i skivor och servera med vildris, rostad sparris och en generös sked av den kryddade plommonsåsen på toppen.
Inga kommentarer