Ingredienser:
2 kronärtskockor1 knippe sparris
2 msk olivolja
Salt och peppar efter smak
Citronvinägrett:
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1/4 tsk honung
1/4 tsk salt
1/8 tsk nymald svartpeppar
1-1,5 dl extra jungfruolivolja
Gör så här:
Förbered grillen för medelhög värme.Skär bort de hårda bladen på kronärtskockorna och skär bort toppen av kronärtskockan. Skär sedan kronärtskockan i fyra delar och skär bort de "håriga" delarna på insidan.
Blanda kronärtskockorna och sparrisen med olivolja och krydda med salt och peppar efter smak.
Placera kronärtskockorna och sparrisen på grillen och grilla i 10-12 minuter eller tills de är mjuka och har fått fina grillränder.
Medan grönsakerna grillas, gör citronvinägretten. Blanda citronsaft, dijonsenap, honung, salt och peppar i en skål. Tillsätt olivolja i en tunn stråle under omrörning tills dressingen är emulgerad.
När grönsakerna är klara, lägg dem på en tallrik och häll över citronvinägretten. Servera genast och njut av den grillade kronärtskocka och sparrissalladen med citronvinägrett.
Inga kommentarer