Grillad kronärtskocka med citronvinägrett RECEPT

Användarnamn

Grillad kronärtskocka med citronvinägrett

Ingredienser:

2 kronärtskockor
1 knippe sparris
2 msk olivolja
Salt och peppar efter smak

Citronvinägrett:
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1/4 tsk honung
1/4 tsk salt
1/8 tsk nymald svartpeppar
1-1,5 dl extra jungfruolivolja
Olivolja citron
"Underbar frisk & härlig olja"
179 kr
Köp
Info
0
Olivolja lagrad på sherryfat Castillo de Canena
385 kr
Köp
Info
0
Olivolja Pinzimolio Extra Virgin Calvi 500 ml
Oflitrerad grön olivolja från Italien.
299 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Förbered grillen för medelhög värme.
Skär bort de hårda bladen på kronärtskockorna och skär bort toppen av kronärtskockan. Skär sedan kronärtskockan i fyra delar och skär bort de "håriga" delarna på insidan.
Blanda kronärtskockorna och sparrisen med olivolja och krydda med salt och peppar efter smak.
Placera kronärtskockorna och sparrisen på grillen och grilla i 10-12 minuter eller tills de är mjuka och har fått fina grillränder.
Medan grönsakerna grillas, gör citronvinägretten. Blanda citronsaft, dijonsenap, honung, salt och peppar i en skål. Tillsätt olivolja i en tunn stråle under omrörning tills dressingen är emulgerad.
När grönsakerna är klara, lägg dem på en tallrik och häll över citronvinägretten. Servera genast och njut av den grillade kronärtskocka och sparrissalladen med citronvinägrett.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: n3qVyJ (motverkar spam)
Inga kommentarer