
Underbara grillade auberginer med fantastisk kryddning!
Ingredienser:
2 st auberginer, delade på mitten2 msk doenjang
1/2 msk gochujang
1 msk bra miso
1- 2 msk rostad sesamolja
1 msk honung
1 msk mirin
1 msk pressad citronsaft
4 st vitlöksklyftor, krossade
2 msk hackade salladslök
sesamfrön till garnering
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Gör så här:
Förbered grillen (eller sätt ugnen på 225°C).Dela auberginerna på längden och skiva den i långa skivor.
Använd en ren kökshandduk och torka av den köttiga vita sidan av auberginehalvorna för att avlägsna fukt.
Skär det vita köttet av auberginen ner till skalet i båda riktningarna, var noga med att inte skära igenom det lila skalet.
Pensla köttsidan av auberginehalvorna med sesamolja och lägg dem på grillen med "köttsidan" uppåt på perforerade folieark.
(Träng inte ihop auberginerna, använd hellre två formar om det känns trångt.
Grilla auberginerna i cirka 7 -8 minuter, beroende på värmen på din grill (i ugnen tar det ca 20 minuter).
Auberginehalvorna ska mjukna men inte mistra sin form eller bli så mjuka att de går att mosa.
Till såsen blandat idoenjang, gochujang, miso, sesamolja, honung, mirin, citronsaft, salladslök och vitlök.
När auberginerna är klara och skedas såsen över varje auberginehalva så att den täckt med ett tunt lager.
Lagom är bäst. Dränk inte men snåla heller inte på såsen. Spara dock lite för att ge en sista touch innan serveringen.
Lägg tillbaka auberginerna på grillen och grilla i ytterligare ca 7 minuter tills insidan är riktigtmjuk. (Använder ugnen, höj värmen till 300°C och "grill") Garnera med lite mer sås, skivad salladslök och sprikla över sesamfrön.
Inga kommentarer