5 tips för att hålla knivar skarpa

Användarnamn

5 enkla tips för att hålla knivar skarpa
2024-10-06 @ 14:46:33
Är dina knivar inte lika vassa som de brukade vara? Oroa dig inte här är fem enkla tips som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick så att du kan skära, hacka och tärna som ett proffs.

1. Använd alltid en skärbräda av trä eller plast

Hårda ytor som glas eller sten kan snabbt förstöra knivseggen. Använd istället en skärbräda av trä eller plast för att skydda dina knivar och förlänga deras livslängd.
Skärbräda i ek med ränna 58 cm
Skönhet som åldras vackert
1998 kr
Köp
Info
0
Skärbräda i nordisk ek med ränna 40cm Culimat
1599 kr 1699 kr
Köp
Info
0
Skärbräda i trä 40x29 cm
Vackert trä med långt liv
389 kr 599 kr
Köp
Info
0
Skärbräda i ek med ränna 37 cm
Skönhet som åldras vackert
1499 kr
Köp
Info
0

2. Slipa knivarna regelbundet

En skärpstav eller knivslip är ett måste i köket. Genom att skärpa och slipa dina knivar regelbundet håller du dem skarpa och lättanvända. Skärp knivarna minst en gång i veckan om du använder dem dagligen. Slipa eggen ordentligt då och då eller när den skadats. Gör det själv (enklare än du tror med rätt grejer) eller lämna det till ett proffs. Även knivar med riktigt fula hack kan räddas. 
Skärpstål Lion Sabatier
Behåll skärpan!
579 kr
Köp
Info
0
Slipsten våtslip rektangulär 240 och 800 grit
699 kr 773 kr
Köp
Info
0
Knivslip 2-stegs asiatisk vinkel röd
För knivar med asiatisk slipvinkel
199 kr 219 kr
Köp
Info
0
Knivslip med 3 funktioner
3 funktioner i en
189 kr
Köp
Info
0

3. Rengör knivarna för hand 

Även om det kan vara frestande att slänga kniven i diskmaskinen, bör du alltid diska dem för hand. Maskindiskmedel och värme kan skada knivseggen. Dessutom finns det alltid en skaderisk med vassa knivar som kan falla i diskmaskinen eller det faktum att man inte vet eller glömt att det finns vassa föermål i maskinen. Använd istället ljummet vatten och lite diskmedel för bästa resultat. Helst direkt efter att kniven använts. 
Diskborste i trä med fiberborst
97 kr
Köp
Info
0
Diskborste i trä med svart tagelborst
49 kr
Köp
Info
0
Fransk kökshandduk Tupp
Fransk kökshandduk med tryck
199 kr
Köp
Info
0
Diskborste i trä med ljust tagelborst
52 kr
Köp
Info
0

4. Förvara knivarna på rätt sätt 

Förvara knivar på en magnetisk knivlist eller i ett knivblock, alternativt i ett knivfodral eller en knivväska. Att lägga dem löst i en låda kan skada eggen och öka risken för att skära dig när du ta upp dem.
Magnetlist för köksknivar
Praktiskt väggfäste för knivar
99 kr
Köp
Info
0
Knivblock magnetiskt i ek
Snyggt och säkert för knivarna
1198 kr
Köp
Info
0
Magnetlist för knivar i rostfritt stål 50 cm
Snyggt och säkert för knivarna
1499 kr
Köp
Info
0
Knivväska i läder för 5 knivar
Förvara knivarna  som ett proffs
1495 kr
0

5. Välj rätt kniv för rätt uppgift

Använd alltid rätt kniv för rätt råvara. En brödkniv för mjuka tomater, eller en kökskniv för att skära ben, kan förstöra kniven och göra den slö snabbare. Se till att du har rätt verktyg för jobbet.
Brödkniv 20cm vågtandad Karimatto
549 kr
Köp
Info
0
Kinesisk hacka och Santoku i set 2 delar
DU SPARAR 400KR på Ett värstingpar i köket!
999 kr 1399 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI Wasabi black 20 cm
749 kr 949 kr
Köp
Info
0
Santokukniv 17,5 cm Karimatto
En arbetshäst somklarar det mesta
549 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VhYLku (motverkar spam)
Inga kommentarer