2024-10-06 @ 14:46:33
Är dina knivar inte lika vassa som de brukade vara? Oroa dig inte här är fem enkla tips som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick så att du kan skära, hacka och tärna som ett proffs.
1. Använd alltid en skärbräda av trä eller plast
Hårda ytor som glas eller sten kan snabbt förstöra knivseggen. Använd istället en skärbräda av trä eller plast för att skydda dina knivar och förlänga deras livslängd.2. Slipa knivarna regelbundet
En skärpstav eller knivslip är ett måste i köket. Genom att skärpa och slipa dina knivar regelbundet håller du dem skarpa och lättanvända. Skärp knivarna minst en gång i veckan om du använder dem dagligen. Slipa eggen ordentligt då och då eller när den skadats. Gör det själv (enklare än du tror med rätt grejer) eller lämna det till ett proffs. Även knivar med riktigt fula hack kan räddas.3. Rengör knivarna för hand
Även om det kan vara frestande att slänga kniven i diskmaskinen, bör du alltid diska dem för hand. Maskindiskmedel och värme kan skada knivseggen. Dessutom finns det alltid en skaderisk med vassa knivar som kan falla i diskmaskinen eller det faktum att man inte vet eller glömt att det finns vassa föermål i maskinen. Använd istället ljummet vatten och lite diskmedel för bästa resultat. Helst direkt efter att kniven använts.4. Förvara knivarna på rätt sätt
Förvara knivar på en magnetisk knivlist eller i ett knivblock, alternativt i ett knivfodral eller en knivväska. Att lägga dem löst i en låda kan skada eggen och öka risken för att skära dig när du ta upp dem.5. Välj rätt kniv för rätt uppgift
Använd alltid rätt kniv för rätt råvara. En brödkniv för mjuka tomater, eller en kökskniv för att skära ben, kan förstöra kniven och göra den slö snabbare. Se till att du har rätt verktyg för jobbet.DU SPARAR 400KR på Ett värstingpar i köket!
999 kr 1399 kr
0
Inga kommentarer