2020-11-01 @ 09:14:36
Pinnbröd är superenkelt att göra och lika gott som nybakat bröd eller pizza. Ta med pinnbrödsdegen ut och du får nygräddat bröd på utflykten eller vid grillen.
Pinnbröd är superenkelt att göra och smakar fantastiskt på utflykten eller vid grillen.
Bröden kan ätas som de är direkt med smör, sylt eller honung men också användas som korvbröd eller bröd till en måltid.
Vill du grilla på utflykten tar du med degen i en plastpåse.
Alternativt bara de torra ingredienserna och fyller på med vatten senare.
Degen ska vara seg och inte kladdig.
Ta en degboll och forma den till en lång orm som lindas kring en grillpinne och grädas eller frillas över öppen eld.
Vill du ha ett stort genomgående hål i brödet behöver du ha en tjock pinne.
Om inte funkar de flesta grillpinnar som är tillräckligt starka för att hålla degen.
Grilla pinnbröden över glöden i 5-10 minuter. När bröden är färdiga går de att lossa från pinnen utan att det sitter degbitar kvar på grillpinnen.
Ta det lite försiktigt, det är lätt att bränna sig!
Ät bröden med smör, sylt eller som tillbehör till en måltid.
Degen kan också smaksättas med kryddor, ost eller något annat gott.
Testa gärmna Pinnbröd med pizzasmak.
Recept hittar du HÄR!
Använd gärna hålet i brödet för at fylla med godsaker som smör och sylt eller gör det så stort att du kan få ner grillkorven i det.
Det går också fint att grilla korv och bröd samtidigt.
Linda då en degslinga kring korven innan du börjar grilla.
Recept på klassiska pinnbröd utan smaktillsats hittar du HÄR!
Ett annat sätt är att breda pålägget direkt ovanpå det varma brödet.
Allt funkar.
Det här är verkligen ett perfekt höst-mys men bröden är lika goda året runt.
Ching!
/å
Bröden kan ätas som de är direkt med smör, sylt eller honung men också användas som korvbröd eller bröd till en måltid.
Vill du grilla på utflykten tar du med degen i en plastpåse.
Alternativt bara de torra ingredienserna och fyller på med vatten senare.
Degen ska vara seg och inte kladdig.
Ta en degboll och forma den till en lång orm som lindas kring en grillpinne och grädas eller frillas över öppen eld.
Vill du ha ett stort genomgående hål i brödet behöver du ha en tjock pinne.
Om inte funkar de flesta grillpinnar som är tillräckligt starka för att hålla degen.
Grilla pinnbröden över glöden i 5-10 minuter. När bröden är färdiga går de att lossa från pinnen utan att det sitter degbitar kvar på grillpinnen.
Ta det lite försiktigt, det är lätt att bränna sig!
Ät bröden med smör, sylt eller som tillbehör till en måltid.
Degen kan också smaksättas med kryddor, ost eller något annat gott.
Testa gärmna Pinnbröd med pizzasmak.
Recept hittar du HÄR!
Använd gärna hålet i brödet för at fylla med godsaker som smör och sylt eller gör det så stort att du kan få ner grillkorven i det.
Det går också fint att grilla korv och bröd samtidigt.
Linda då en degslinga kring korven innan du börjar grilla.
Recept på klassiska pinnbröd utan smaktillsats hittar du HÄR!
Ett annat sätt är att breda pålägget direkt ovanpå det varma brödet.
Allt funkar.
Det här är verkligen ett perfekt höst-mys men bröden är lika goda året runt.
Ching!
/å
Inga kommentarer