Stekpanna i kolstål Mauviel M'Steel
Klassisk fransk panna av kolstål
Stekpanna tillverkad i extra tjockt svart stål (kolstål eller plåtjärn) av professionell kvalitet med fantastiska värmeledningsegenskaper. Kolstålspannan är din bästa vän i köket. Den här typen av pannor har varit många kockars favorit i åratal.
Frakt:
Leveranstid:
Artnr:
12290
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Kolstålapsanna Mauviel M’STEEL 32 cm, 28 cma, 24 cm eller 20 cm i diameter
Stekpanna tillverkad i extra tjockt svart stål (kolstål eller plåtjärn) av professionell kvalitet med fantastiska värmeledningsegenskaper. Kolstålspannan är din bästa vän i köket. Den här typen av pannor har varit kockarnas favorit i åratal.
Stekpannan är ett viktigt köksredskap i köket. En förhållandevis grund panna med utsvängd kant och långt handtag, praktisk, lätthanterlig och funktionell. Använd den till vardags, för bryning, sautering, grillning, stekning osv.
Pannan har en lång levnadstid, en fantastisk värmefördelning och får med tiden en naturlig non-stickbeläggning. Kolstålspannor är lättare och reagerar snabbare på temperaturskillnader än gjutjärnsstekpannor. De är tåliga, snabba och håller värmen bra.
Sköter du din kolstålspanna rätt kommer den att kunna gå i arv från generation till generation. Kasseras den kan materialet återanvändas.
Kolstålspannor är inte rostfria och har inte heller någon artificiell non-stickbeläggning.
Dock skapas en naturliga non-stickyta, dels genom att pannan bränns in (även kallat ”seasoning”) och dels genom användning. Ju mer du använder pannan desto bättre blir den. Den mörkanr också med tiden och man brukar säga att de riktigt mörka pannaorna är de bästa.
Använd stålstekpanna till allt. Den klarar det mesta från kött med en spröd stekyta till luftiga ägg, stekt potatis och brynta grönsaker. Eftersom pannan har handtag i metall är den även bra till ugnsstekning, kom bara ihåg att i ugnen blir handtaget varmt.
M’STEEL-kollektionen från Mauviel1830 är en kollektion av 100 % naturligt kolstål, extra tjockt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm.
Serien är mycket robust och av professionell kvalitet som tillåter en perfekt värmespridning.
Pannorna är tillverkade av en metallegering som huvudsakligen består av järn och kol.
Svart plåt är en bra ledare av värme: den stiger mycket snabbt i temperatur.
Stålstekpannor blir snabbt varma och håller temperaturen så länge de står på plattan eller värmekällan.
Bränn in:
Pannan är förbehandlad med bivax och innan första användning bör pannan stekas in.
Värm bort vaxet i ugnen och diska den i mycket varmt vatten utan diskmedel. Torka den sedan med hushållspapper.
Pannor av kolstål eller gjutjärn bör brännas in före användning
Innan du använder den första gången bränner du in pannan genom att hälla en klick olivolja på botten, värm på hög värme och låt puttra. Så snart oljan ryker, släng den, torka av med en pappershandduk utan att tvätta. Upprepa flera gånger för att skydda pannan.
Denna metod kallas även seasoning.
Om du behandlar din stålstekpanna med lite olja efter varje användning så ser du till att den behåller sin naturliga non-stickbeläggning.
Rengöring:
Det finns två olika sätt att på bästa sätt underhålla pannan och ge den optimal non-stickbeläggning:
Stålstekpannor tål inte att köras i diskmaskin. Låt den inte heller stå i blöt länge. Det kan göra att pannan börjar rosta.
Rengör stekpannan för hand med varmt vatten och en diskborst eller svamp ( använd en milt diskmedel om du måste).
Avluta med att smörja in ett tunt lager olja i pannan.
Ett annat sätt är att du någon gång emellanåt tar cirka 2 teskedar olja i stekpanna och drar runt det så att hela stekytan blir insmort med cirka 1 mm olja. Därefter sätter du stekpanna på plattan på medelvärme i cirka 2 minuter. Se hela tiden till så att överflödig olja torkas bort med hushållspapper. När stekpanna börjar ryka och har gjort det i cirka 2 minuter stänger du av värmen och låter den svalna.
Detta kommer med tiden att ge pannan en fin naturlig non-stickyta.
Du kommer att märka av hur din stålpanna blir bättre och bättre ju mer den används och kräver då mindre stekfett. Den bygger enkelt upp en non-stickbeläggning naturligt desto mer den blir använd.
Då och då kan pannan djuprengöras.
Häll lite salt i stekpannan och värm den i 1–2 minuter. Häll sedan på varmt vatten medan den fortfarande står på plattan och låt det koka upp så eventuella matrester och lukt lossnar och försvinner från stekpanna. kasta bort, skölj ur och torka av med hushållspapper. Smörj pannan med lite olja innan den ställs undan.
Alla Mauvielpannor tillverkas i Frankrike i Normandie à Villedieu-les-Poêles.
Specifikatiioner:
Stekpanna Mauviel M'Steel 20 cm
Diameter 20 cm - Höjd 3,8 cm - Volym 0,8 liter - Längd 39 cm 0,91 kg (39.37 x 20.32 x 5.08 cm)
Stekpanna Mauviel M'Steel 24 cm
Diameter 24 cm - Höjd 5,1 cm - Volym 1,7 liter - Längd 43 cm 1,36 kg (43.2 x 24.1 x 5.1 cm)
Stekpanna Mauviel M'Steel 28 cm
Diameter 28 cm - Höjd 5,1 cm - Volym 2,1 liter - Längd 52 cm 1,81 kg (52.07 x 27.94 x 5.1 cm)
Stekpanna Mauviel M'Steel 32 cm
Diameter 32 cm - Höjd 5,1 cm - Volym 3,2 liter - Längd 56 cm 2,27 kg (55.88 x 31.75 x 5.1 cm)
Pannan levereras med en skyddande vaxbeläggning som ska värmas bort innan användning.
Får av användning helt naturliga non-stick-egenskaper
För alla spisar och hällar, även induktion.
Material: Kolstål extra tjockt 1,2 till 3 mm, handtag i stål med stålnitar.
Stekpanna tillverkad i extra tjockt svart stål (kolstål eller plåtjärn) av professionell kvalitet med fantastiska värmeledningsegenskaper. Kolstålspannan är din bästa vän i köket. Den här typen av pannor har varit kockarnas favorit i åratal.
Stekpannan är ett viktigt köksredskap i köket. En förhållandevis grund panna med utsvängd kant och långt handtag, praktisk, lätthanterlig och funktionell. Använd den till vardags, för bryning, sautering, grillning, stekning osv.
Pannan har en lång levnadstid, en fantastisk värmefördelning och får med tiden en naturlig non-stickbeläggning. Kolstålspannor är lättare och reagerar snabbare på temperaturskillnader än gjutjärnsstekpannor. De är tåliga, snabba och håller värmen bra.
Sköter du din kolstålspanna rätt kommer den att kunna gå i arv från generation till generation. Kasseras den kan materialet återanvändas.
- Bra värmeledning
- Kan placeras i ugn
- Tillverkad i Frankrike
Kolstålspannor är inte rostfria och har inte heller någon artificiell non-stickbeläggning.
Dock skapas en naturliga non-stickyta, dels genom att pannan bränns in (även kallat ”seasoning”) och dels genom användning. Ju mer du använder pannan desto bättre blir den. Den mörkanr också med tiden och man brukar säga att de riktigt mörka pannaorna är de bästa.
Använd stålstekpanna till allt. Den klarar det mesta från kött med en spröd stekyta till luftiga ägg, stekt potatis och brynta grönsaker. Eftersom pannan har handtag i metall är den även bra till ugnsstekning, kom bara ihåg att i ugnen blir handtaget varmt.
- Snabbt varm & håller värmen
- Lättare än gjutjärn
- Tål höga temperaturer och metallredskap
- Tillverkad i Frankrike
M’STEEL-kollektionen från Mauviel1830 är en kollektion av 100 % naturligt kolstål, extra tjockt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm.
Serien är mycket robust och av professionell kvalitet som tillåter en perfekt värmespridning.
Pannorna är tillverkade av en metallegering som huvudsakligen består av järn och kol.
Svart plåt är en bra ledare av värme: den stiger mycket snabbt i temperatur.
Stålstekpannor blir snabbt varma och håller temperaturen så länge de står på plattan eller värmekällan.
Bränn in:
Pannan är förbehandlad med bivax och innan första användning bör pannan stekas in.
Värm bort vaxet i ugnen och diska den i mycket varmt vatten utan diskmedel. Torka den sedan med hushållspapper.
Pannor av kolstål eller gjutjärn bör brännas in före användning
Innan du använder den första gången bränner du in pannan genom att hälla en klick olivolja på botten, värm på hög värme och låt puttra. Så snart oljan ryker, släng den, torka av med en pappershandduk utan att tvätta. Upprepa flera gånger för att skydda pannan.
Denna metod kallas även seasoning.
Om du behandlar din stålstekpanna med lite olja efter varje användning så ser du till att den behåller sin naturliga non-stickbeläggning.
Rengöring:
Det finns två olika sätt att på bästa sätt underhålla pannan och ge den optimal non-stickbeläggning:
Stålstekpannor tål inte att köras i diskmaskin. Låt den inte heller stå i blöt länge. Det kan göra att pannan börjar rosta.
Rengör stekpannan för hand med varmt vatten och en diskborst eller svamp ( använd en milt diskmedel om du måste).
Avluta med att smörja in ett tunt lager olja i pannan.
Ett annat sätt är att du någon gång emellanåt tar cirka 2 teskedar olja i stekpanna och drar runt det så att hela stekytan blir insmort med cirka 1 mm olja. Därefter sätter du stekpanna på plattan på medelvärme i cirka 2 minuter. Se hela tiden till så att överflödig olja torkas bort med hushållspapper. När stekpanna börjar ryka och har gjort det i cirka 2 minuter stänger du av värmen och låter den svalna.
Detta kommer med tiden att ge pannan en fin naturlig non-stickyta.
Du kommer att märka av hur din stålpanna blir bättre och bättre ju mer den används och kräver då mindre stekfett. Den bygger enkelt upp en non-stickbeläggning naturligt desto mer den blir använd.
Då och då kan pannan djuprengöras.
Häll lite salt i stekpannan och värm den i 1–2 minuter. Häll sedan på varmt vatten medan den fortfarande står på plattan och låt det koka upp så eventuella matrester och lukt lossnar och försvinner från stekpanna. kasta bort, skölj ur och torka av med hushållspapper. Smörj pannan med lite olja innan den ställs undan.
Alla Mauvielpannor tillverkas i Frankrike i Normandie à Villedieu-les-Poêles.
Specifikatiioner:
Stekpanna Mauviel M'Steel 20 cm
Diameter 20 cm - Höjd 3,8 cm - Volym 0,8 liter - Längd 39 cm 0,91 kg (39.37 x 20.32 x 5.08 cm)
Stekpanna Mauviel M'Steel 24 cm
Diameter 24 cm - Höjd 5,1 cm - Volym 1,7 liter - Längd 43 cm 1,36 kg (43.2 x 24.1 x 5.1 cm)
Stekpanna Mauviel M'Steel 28 cm
Diameter 28 cm - Höjd 5,1 cm - Volym 2,1 liter - Längd 52 cm 1,81 kg (52.07 x 27.94 x 5.1 cm)
Stekpanna Mauviel M'Steel 32 cm
Diameter 32 cm - Höjd 5,1 cm - Volym 3,2 liter - Längd 56 cm 2,27 kg (55.88 x 31.75 x 5.1 cm)
Pannan levereras med en skyddande vaxbeläggning som ska värmas bort innan användning.
Får av användning helt naturliga non-stick-egenskaper
För alla spisar och hällar, även induktion.
Material: Kolstål extra tjockt 1,2 till 3 mm, handtag i stål med stålnitar.
Visa mer
Visa mindre
Längd: | 39 cm , 43 cm , 52 cm , 56 cm |
Höjd: | 3,8 cm , 5,1 cm |
Diameter: | 20 cm , 24cm , 28 cm , 32 cm |
Volym: | 0.8 liter , 1,7 liter , 2,1 liter , 3,2 liter |
Vikt: | 0,91 kg , 1,36 kg , 1,81 kg , 2,27 kg |
Material: | Extra tjockt kolstål 1,2 till 3 mm med handtag i stål fäst med stålnitar. , Extra tjockt kolstål 1,2 till 3 mm med handtag i stål fäst med stålnitar. |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
En perfekt symbios av form och funktion för dig som älskar att laga mat med passion och...
fr. 949 kr
0
" Riktigt bra panna med fin värmefördelning."
fr. 999 kr fr. 1249 kr
0
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amato...
fr. 999 kr fr. 1349 kr
0
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amato...
fr. 2298 kr fr. 3048 kr
0
För allt från härliga långkok till surdegsbröd
fr. 975 kr fr. 1299 kr
0
Mer från Mauviel
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0