Stekbord i gjutjärn Gourmet
För perfekta smashburgers, galet god pizza och doftande nybakat bröd
999 kr
Grilla, stekt och baka med fantastiskt resultat, djup smak och härlig konsistens. Gör perfekta smashburgers, galet god pizza och doftande nybakat bröd. Bli en mästare i köket och vid grillen. En gjutjärnsgrill-, stek- och bakplatta ger användaren enastående resultat i matlagning genom att jämnt fördela värmen och behålla värmen väl. Maten blir saftigare och får en härlig stekyta, samtidigt som det är enkelt att rengöra och underhålla plattan. En investering för generationer med naturlig non-stick yta som gör matlagningen enklare och ger förstklassig smak till varje måltid. Stålet är inbränt, färdigt att användas och kan till och med läggas direkt på spisen.
10 års garanti!!
10 års garanti!!
Stekbord i gjutjärn Gourmet Norrjern - grillning, bakning, & matlagning 37x33 cm
Grilla, stekt och baka med fantastiskt resultat, djup smak och härlig konsistens. Gör perfekta smashburgers, galet god pizza och doftande nybakat bröd. Bli en mästare i köket och vid grillen. En gjutjärnsgrill-, stek- och bakplatta ger användaren enastående resultat i matlagning genom att jämnt fördela värmen och behålla värmen väl.
Drömmer du om att kunna tillaga en napolitansk pizza hemma? Med en stekplatta behövs ingen vedeldad pizzaugn för att göra en riktigt god pizza. Vi tror att det är just enkelheten som gör vårt stekbord så tilltalande. Gourmetplattan är ett bra alternativ till en vanlig pizzasten som endast kan användas i ugn.
Maten blir saftigare och får en härlig stekyta, samtidigt som det är enkelt att rengöra och underhålla plattan. En investering för generationer med naturlig non-stick yta som gör matlagningen enklare och ger förstklassig smak till varje måltid. Stålet är inbränt, färdigt att användas och kan till och med läggas direkt på spisen.
Stekbord Gourmet är en mångsidig stekhäll i gjutjärn utan höga kanter som fungerar både i ugnen likt en pizzasten, pizzastål eller bakstål samt som ett stekbord på spisen eller grillen.
Stekbordet har praktiska handtag på sidorna viket underlättar för att greppa och lyfta.
Stekhäll är utvecklad för att skapa de bästa förutsättningarna för brödbak och pizzabakande i ugnen samt för att steka på en spis eller grill.
Den unika ytbehandlingen med små fördjupningar och upphöjningar skapar en större kontaktyta och lufttillförsel för bästa resultat när du bakar och lagar mat.
Med gjutjärnsplattan kan du baka bröd, pizzor och mjukkakor med fantastiskt proffsigt resultat. Materialet i stekbordet, 8 mm gjutjärn, lagar och fördelar värmen samt den unika ytan skapar förutsättningarna för ett lyckat resultat. Vill man ha en helt plan yta utan kanter går det fint att vända på stekbordet.
För att baka en pizza börja med att placera stekbordet så högt upp i ugnen som möjligt. Ställ in ugnen på full värme, gärna övervärme eller grill. När ugnen och stekbordet kommit upp i rätt temperatur tar det inte mer än 2-3 minuter för en pizza att gräddas färdigt.
Stekbordet kan även användas för att steka på och fungerar på alla uppvärmningskällor, även induktion.
Trots det till synes platta utseendet har Stekbord Gourmet kanter som är något upphöjda.
Detta gör att fett stannar kvar på stekbordet när du använder det till att steka på, en funktion pizzastål vanligtvis inte har.
Stekbord Gourmet fungerar på alla värmekällor. Induktionshäll är inget problem. Placera stekbordet över den stora plattan på spisen alternativt över två små plattor. Stekbordet värms därefter upp långsamt för att hålla en jämn temperatur. Tack vare den väl tilltagna godstjockleken på 8 mm har stekbordet bra värmehållningsförmåga.
Extra smidigt och samtidigt stiligt kan vara att servera maten direkt från stekbordet efter tillagning, du har då också fördelen av att maten håller värmen längre på det varma gjutjärnet. Stekbordet uppfyller gällande lagstiftning avseende material i kontakt med livsmedel.
Om du har använt stekbordet till att baka på räcker det oftast att skölja av och borsta lite lätt med en diskborste efter användning. Om du istället använt stekbordet till att steka på, t.ex. smashed burgers kan en grövre rengöring behövas. Använd den medföljande stekspaden för att skrapa bort inbrända matrester.
För bästa resultat rekommenderar vi att ni lägger pizzan direkt på stekbordet som är förvärmt och placerat i ugnen. Inget bakplåtspapper eller liknande behövs.
Pizzan ska bakas ut på ett väl mjölat bakbord. Mjölet gör så att pizzan inte fastnar i bakbordet. Använd vår pizzaspade med perforerat blad för att flytta pizzan till stekbordet i ugnen. Hålen i pizzaspadens blad gör så att pizzan inte lika lätt fastnar i spaden samtidigt som överflödigt mjöl tillåts trilla igenom och stanna kvar på bakbordet. Undvik att för mycket mjöl följer med pizzan in i ugnen. Då detta kan ge pizzan en oönskad bränd och lite besk smak.
När pizzan är färdiggräddad flyttas den lika lätt ut ur ugnen och upp från stekbordet med hjälp av pizzaspaden.
Tips! Den medföljande stekskrapan går även att använda som degskrapa, perfekt när du arbetar med pizzadegen.
Pizzastål är perfekt för gräddning av bröd och pizzor i den vanliga ugnen i köket men kan även användas för att steka, värma eller värmehålla kött och grönsaker på grillen. Stålet tål mycket hög värme och fördelar värmen bra.
Många anser att det är det bättre med stål än med sten till gräddning av både bröd och pizza eftersom stålet leder värme snabbare in i botten. Snabb värme vill man gärna ha speciellt i början av gräddningen både för bröd och pizza. Det ger ett bättre lyft på brödet, frasigare skorpa och ger sprödare pizzabotten.
Tips 1! Vid uppvärmning av stekbordet, börja på låg effekt och öka efterhand.
Tips 2! Använd vår Stekspade Long för att hantera och vända större mängder mat på stekbordet.
Kom alltid ihåg att alltid torka stålet torrt efter disk och förvara på en torr plats.
Produktspecifikation:
Uppfyller gällande EU-förordning EC 1935/2004 för kontakt med livsmedel
Mått (BxDxH): 37 x 33 x 1 cm
Tjocklek botten: 0,8 cm, Rejäl godstjocklek på 8 mm
Vikt (N.W.): 7 kg
Material: Gjutjärn
Tillbehör som medföljer: Förvaringspåse, stekskrapa, manual
Garanti: 10 års produktgaranti
Mer info:
'TILLAGA DIN NÄSTA MÅLTID I GOURMETKLASS PÅ STEKBORD I GJUTJÄRN
Detta är inte vilket stekbord som helst. Stekbord Original ersätter stekpannan och tar din matlagning till nästa nivå. Fördelarna med ett stekbord är bl.a. den stora arbetsytan, stek en köttbit samtidigt som du steker på några grönsaker vid sidan om.
Stekbordet har höga kanter för att hålla inne maten som tillagas samtidigt som det har en öppen framsida. Den öppna sidan gör det enklare att komma åt maten med en stekspade och ett svagt uppvik i framkanten gör att stekfett stannar kvar i stekbordet utan att rinna ut.
Vi utför i vår fabrik en ytbehandling med små fördjupningar och upphöjningen vilka skapar en större kontaktyta och lufttillströmning för bästa resultat i din matlagning eller brödbakning. Stekborden leverans också inbrända från fabriken vilket skapar en non-stick beläggning. Beläggningen anpassas med tiden efter din användning.
Tips! Skrapa rent stekbordet direkt efter användning med hjälp av den medföljande stekskrapan.
GÖR GRYMMA SMASHED BURGES MED STEKBORD I GJUTJÄRN
Vill du göra riktigt grymma hamburgare så är det smashed burgers du ska göra. Då passar ett stekbord i gjutjärnutmärkt! Hamburgare menar vi inte hör hemma på grillen, däremot gör våra stekbord det! För att få en fin och smakrik stekyta med bra struktur på hamburgaren är det viktigt att fettet hålls kvar i pannan och inte som på ett grillgaller droppar ner på värmekällan och fattar eld, vilket kan ge upphov till oönskade smaker.
LÄTT ATT RENGÖRA
Att göra rent ditt stekbord är inte svårt. Efter användning tar du bort matrester med den medföljande stekskrapan medan stekbordet fortfarande är varmt. Låt det sedan svalna innan du rengör det med varmt vatten och en mjuk diskborste. Undvik diskmedel och maskindisk för att skydda ytbehandlingen. Torka stekbordet noggrant efter rengöring med hushållspapper eller genom att försiktigt värma det tills vattnet avdunstar. När du inte använder stekhällen förvara det gärna i den medföljande förvaringspåsen.
TILLVERKAD AV GJUTJÄRN
Gjutjärn har länge använts i grytor och stekpannor, många känner nog till att gjutjärn med tiden bara blir bättre och bättre att laga mat i. Underhåller man gjutjärnet rätt så kommer den naturliga anti-stick-ytan som bildas att bestå. Med stekhäll Original har vi kombinerat fördelarna med en traditionell gjutjärnsstekpanna med ett modernt stekbord. Läs gärna mer om hur man underhåller sitt stekbord i vår guide.
KAN JAG ANVÄNDA STEKBORD AV GJUTJÄRN I EN UGN?
Stekborden är designad för att perfekt passa i ugn, på spisen, på grillen eller över öppen eld.
Grilla, stekt och baka med fantastiskt resultat, djup smak och härlig konsistens. Gör perfekta smashburgers, galet god pizza och doftande nybakat bröd. Bli en mästare i köket och vid grillen. En gjutjärnsgrill-, stek- och bakplatta ger användaren enastående resultat i matlagning genom att jämnt fördela värmen och behålla värmen väl.
Drömmer du om att kunna tillaga en napolitansk pizza hemma? Med en stekplatta behövs ingen vedeldad pizzaugn för att göra en riktigt god pizza. Vi tror att det är just enkelheten som gör vårt stekbord så tilltalande. Gourmetplattan är ett bra alternativ till en vanlig pizzasten som endast kan användas i ugn.
Maten blir saftigare och får en härlig stekyta, samtidigt som det är enkelt att rengöra och underhålla plattan. En investering för generationer med naturlig non-stick yta som gör matlagningen enklare och ger förstklassig smak till varje måltid. Stålet är inbränt, färdigt att användas och kan till och med läggas direkt på spisen.
Stekbord Gourmet är en mångsidig stekhäll i gjutjärn utan höga kanter som fungerar både i ugnen likt en pizzasten, pizzastål eller bakstål samt som ett stekbord på spisen eller grillen.
Stekbordet har praktiska handtag på sidorna viket underlättar för att greppa och lyfta.
Stekhäll är utvecklad för att skapa de bästa förutsättningarna för brödbak och pizzabakande i ugnen samt för att steka på en spis eller grill.
Den unika ytbehandlingen med små fördjupningar och upphöjningar skapar en större kontaktyta och lufttillförsel för bästa resultat när du bakar och lagar mat.
Med gjutjärnsplattan kan du baka bröd, pizzor och mjukkakor med fantastiskt proffsigt resultat. Materialet i stekbordet, 8 mm gjutjärn, lagar och fördelar värmen samt den unika ytan skapar förutsättningarna för ett lyckat resultat. Vill man ha en helt plan yta utan kanter går det fint att vända på stekbordet.
För att baka en pizza börja med att placera stekbordet så högt upp i ugnen som möjligt. Ställ in ugnen på full värme, gärna övervärme eller grill. När ugnen och stekbordet kommit upp i rätt temperatur tar det inte mer än 2-3 minuter för en pizza att gräddas färdigt.
Stekbordet kan även användas för att steka på och fungerar på alla uppvärmningskällor, även induktion.
Trots det till synes platta utseendet har Stekbord Gourmet kanter som är något upphöjda.
Detta gör att fett stannar kvar på stekbordet när du använder det till att steka på, en funktion pizzastål vanligtvis inte har.
Stekbord Gourmet fungerar på alla värmekällor. Induktionshäll är inget problem. Placera stekbordet över den stora plattan på spisen alternativt över två små plattor. Stekbordet värms därefter upp långsamt för att hålla en jämn temperatur. Tack vare den väl tilltagna godstjockleken på 8 mm har stekbordet bra värmehållningsförmåga.
Extra smidigt och samtidigt stiligt kan vara att servera maten direkt från stekbordet efter tillagning, du har då också fördelen av att maten håller värmen längre på det varma gjutjärnet. Stekbordet uppfyller gällande lagstiftning avseende material i kontakt med livsmedel.
Om du har använt stekbordet till att baka på räcker det oftast att skölja av och borsta lite lätt med en diskborste efter användning. Om du istället använt stekbordet till att steka på, t.ex. smashed burgers kan en grövre rengöring behövas. Använd den medföljande stekspaden för att skrapa bort inbrända matrester.
För bästa resultat rekommenderar vi att ni lägger pizzan direkt på stekbordet som är förvärmt och placerat i ugnen. Inget bakplåtspapper eller liknande behövs.
Pizzan ska bakas ut på ett väl mjölat bakbord. Mjölet gör så att pizzan inte fastnar i bakbordet. Använd vår pizzaspade med perforerat blad för att flytta pizzan till stekbordet i ugnen. Hålen i pizzaspadens blad gör så att pizzan inte lika lätt fastnar i spaden samtidigt som överflödigt mjöl tillåts trilla igenom och stanna kvar på bakbordet. Undvik att för mycket mjöl följer med pizzan in i ugnen. Då detta kan ge pizzan en oönskad bränd och lite besk smak.
När pizzan är färdiggräddad flyttas den lika lätt ut ur ugnen och upp från stekbordet med hjälp av pizzaspaden.
Tips! Den medföljande stekskrapan går även att använda som degskrapa, perfekt när du arbetar med pizzadegen.
Pizzastål är perfekt för gräddning av bröd och pizzor i den vanliga ugnen i köket men kan även användas för att steka, värma eller värmehålla kött och grönsaker på grillen. Stålet tål mycket hög värme och fördelar värmen bra.
Många anser att det är det bättre med stål än med sten till gräddning av både bröd och pizza eftersom stålet leder värme snabbare in i botten. Snabb värme vill man gärna ha speciellt i början av gräddningen både för bröd och pizza. Det ger ett bättre lyft på brödet, frasigare skorpa och ger sprödare pizzabotten.
Tips 1! Vid uppvärmning av stekbordet, börja på låg effekt och öka efterhand.
Tips 2! Använd vår Stekspade Long för att hantera och vända större mängder mat på stekbordet.
Kom alltid ihåg att alltid torka stålet torrt efter disk och förvara på en torr plats.
Produktspecifikation:
Uppfyller gällande EU-förordning EC 1935/2004 för kontakt med livsmedel
Mått (BxDxH): 37 x 33 x 1 cm
Tjocklek botten: 0,8 cm, Rejäl godstjocklek på 8 mm
Vikt (N.W.): 7 kg
Material: Gjutjärn
Tillbehör som medföljer: Förvaringspåse, stekskrapa, manual
Garanti: 10 års produktgaranti
Mer info:
'TILLAGA DIN NÄSTA MÅLTID I GOURMETKLASS PÅ STEKBORD I GJUTJÄRN
Detta är inte vilket stekbord som helst. Stekbord Original ersätter stekpannan och tar din matlagning till nästa nivå. Fördelarna med ett stekbord är bl.a. den stora arbetsytan, stek en köttbit samtidigt som du steker på några grönsaker vid sidan om.
Stekbordet har höga kanter för att hålla inne maten som tillagas samtidigt som det har en öppen framsida. Den öppna sidan gör det enklare att komma åt maten med en stekspade och ett svagt uppvik i framkanten gör att stekfett stannar kvar i stekbordet utan att rinna ut.
Vi utför i vår fabrik en ytbehandling med små fördjupningar och upphöjningen vilka skapar en större kontaktyta och lufttillströmning för bästa resultat i din matlagning eller brödbakning. Stekborden leverans också inbrända från fabriken vilket skapar en non-stick beläggning. Beläggningen anpassas med tiden efter din användning.
Tips! Skrapa rent stekbordet direkt efter användning med hjälp av den medföljande stekskrapan.
GÖR GRYMMA SMASHED BURGES MED STEKBORD I GJUTJÄRN
Vill du göra riktigt grymma hamburgare så är det smashed burgers du ska göra. Då passar ett stekbord i gjutjärnutmärkt! Hamburgare menar vi inte hör hemma på grillen, däremot gör våra stekbord det! För att få en fin och smakrik stekyta med bra struktur på hamburgaren är det viktigt att fettet hålls kvar i pannan och inte som på ett grillgaller droppar ner på värmekällan och fattar eld, vilket kan ge upphov till oönskade smaker.
LÄTT ATT RENGÖRA
Att göra rent ditt stekbord är inte svårt. Efter användning tar du bort matrester med den medföljande stekskrapan medan stekbordet fortfarande är varmt. Låt det sedan svalna innan du rengör det med varmt vatten och en mjuk diskborste. Undvik diskmedel och maskindisk för att skydda ytbehandlingen. Torka stekbordet noggrant efter rengöring med hushållspapper eller genom att försiktigt värma det tills vattnet avdunstar. När du inte använder stekhällen förvara det gärna i den medföljande förvaringspåsen.
TILLVERKAD AV GJUTJÄRN
Gjutjärn har länge använts i grytor och stekpannor, många känner nog till att gjutjärn med tiden bara blir bättre och bättre att laga mat i. Underhåller man gjutjärnet rätt så kommer den naturliga anti-stick-ytan som bildas att bestå. Med stekhäll Original har vi kombinerat fördelarna med en traditionell gjutjärnsstekpanna med ett modernt stekbord. Läs gärna mer om hur man underhåller sitt stekbord i vår guide.
KAN JAG ANVÄNDA STEKBORD AV GJUTJÄRN I EN UGN?
Stekborden är designad för att perfekt passa i ugn, på spisen, på grillen eller över öppen eld.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Så smart att man kan klippa i den storlerk man vill ha"
230 kr
0
Mer från Norrjern
Smasha inne & ute, på grillen, elden, spisen eller i ugnen.
fr. 1695 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0