Jäskorg i rotting rund stor
För härliga bak
239 kr /
229 kr
- Håller brödets form
- Naturmaterial
- Äkta bakglädje
Banetton, jäskorg i rotting för jäsning
Rund korg för bakning av surdegsbröd i rotting med en diameter på 30 cm invändigt, höjd 8,5 cm.
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting när du bakar bröd. När degen jäser i jäskorgen blir det högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Korgen bör mjölas in ordentligt för att degen inte ska fastna eller så använder du en mjölad bakduk i botten på korgen (överdrag finns att köpa till HÄR!).
Korgen bör helst inte blötas eller diskas utan rester av degen borstas och skrapas bort efter användning. Utmärkt till bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg.
Skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. (Borste hittar du HÄR!)Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Utvändigt mått: ø30cm x 8,5cm.
Rund korg för bakning av surdegsbröd i rotting med en diameter på 30 cm invändigt, höjd 8,5 cm.
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting när du bakar bröd. När degen jäser i jäskorgen blir det högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Korgen bör mjölas in ordentligt för att degen inte ska fastna eller så använder du en mjölad bakduk i botten på korgen (överdrag finns att köpa till HÄR!).
Korgen bör helst inte blötas eller diskas utan rester av degen borstas och skrapas bort efter användning. Utmärkt till bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg.
Skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. (Borste hittar du HÄR!)Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Utvändigt mått: ø30cm x 8,5cm.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även