Bikonisk kavel för pizza och bröd
- Till brödbak
- För pizzabottnar
- Forma runda plattor
Pasta- & pizzakavel eller fransk kavel - en bikonisk degkavel Natural Beechwood rolling pin mattarello från Eppicotispai
Spolformad brödkavel eller pastakavel som är tjockare på mitten och blir smalare ut mot kanterna och lämpar sig bra för att kavla ut både stora och små härligt runda pizzabottnar och andra degar.
Den här typen av kavlar kallas ofta för fransk kavel. Eftersom kaveln är tjockare i mitten och smalnar av mot kanterna är den enkel att använda och ger full kontroll över kavlingen.
Mattarello italiensk pastakavel och pizza kavel i bokträ från Eppicotispai är skön att hålla i som passar extra bra till kavling av pizza- och pastadeg. Med en fransk kavel får du bättre kontroll över kavlingen och kontakt med degen. Det är extra viktigt när du vill kavla tunnt och jämnt eller hålla koll på tjockleken. Den passar lika bra till pasta, bulldeg och pizza som till delikata bakverk.
Många professionella bagare och kockar som föredrar den franska typen av kavel framför en vanlig rund kavel med handtag.
Rullkavel i trä ska inte diskas i maskin och låt inte kaveln ligga i blöt.
Mattarello faggio naturale, biconical rolling pin tillverkad i Italien.
Material: Björkträ
Längd: 40 cm
Diameter: 3,2 cm