Med hjälp av ett stekbord i gjutjärn och en smasher skapar du snabbt & enkelt den ultimata Smashed-burgaren hemma på spisen eller på grillen.
Ingredienser:
80-100 g högkvalitativt kött, gärna en blandning av nötkött med hög fetthalt per burgarekryddor
ostskivor
sallad
tomat
dressing
bröd
Smasha inne & ute, på grillen, elden, spisen eller i ugnen.
fr. 1695 kr
0
För perfekta smashburgers, kött, fisk, grönsaker, galet god pizza och doftande nyba...
1175 kr
0
Gör så här:
Forma köttet till bollar på cirka 80-100 gram vardera.Vill man ha mer kött i hamburgaren är det bättre att lägga i flera patties (burgare) än att göra en stor.
Förbered tillbehören och se till att stekbordet är ordentligt upphettat.
När stekbordet är riktigt varmt, ca 250-280 grader, placeras köttbollarna på det heta stekbordet med gott om utrymme mellan dem. Pressa varje köttboll hårt med smashern och skapa en platt och tunn burgare.
Håll kvar trycket 10-15 sekunder.
Detta skapar den karakteristiska Smashed-burger-effekten och maximal yta för en krispig skorpa.
Krydda och grilla/stek burgarna.
Krydda de platta burgarna med salt och peppar eller dina favoritkryddor.
Låt dem grilla i cirka 2-3 minuter per sida tills de har fått en härlig krispighet och en lockande brun färg.
Den höga värmen gör att köttet kommer nypa fast i stekbordet, använd en stekskrapa eller hamburgerspade för att lösgöra burgaren från stekhällen.
Under de sista minuterna av tillagningen, lägg en ostskiva på varje smash och låt den smälta till perfektion.
Ta bort de färdiga burgarna från stekbordet och placera dem på förberedda hamburgerbröd.
Toppa med t.ex. bacon, tomat picklad lök och dressing.
Servera direkt tillsammans med dina favorittillbehör och njut av den oemotståndliga kombinationen av saftigt kött och krispig yta i varje tugga.
"Så smart att man kan klippa i den storlerk man vill ha"
230 kr
0
Inga kommentarer