Getostsallad är en utsökt och läcker sallad som är enkel att tillaga. Den är perfekt för alla som älskar getost och vill ha en fräsch och hälsosam sallad som kan ätas som huvudrätt eller sidorätt. Här har du ett recept på en getostsallad med Riesling-vinäger i dressingen.
Ingredienser:
För 4 portioner1 krispig kruksallat
1 nektarin eller mango
4 fikon
Nätmelon
Filodeg
Smör
Getost
Pistachnötter
Valnötter
Rostade hasselnötter
Olivolja
Riesling-vinäger
Socker
Salt
Gör så här:
-Vi börjar med att förbereda vinägretten med oljan, den sötsyrliga riesling-vinägern, 5 eller 6 rostade och hackade hasselnötter och lite salt. Blanda väl och reservera.-För att tillaga den krispiga getosten tar vi ett ark av filodegn, brer ut smör på den, lägger en bit getost och lindar in osten med degen. Grädda den i 180º tills den får en gyllenebrun färg.
-Skär fikon i fjärdedelar, strö socker ovanpå och bränn de med en gasbrännare.
-När vi serverar salladen lägger vi först några salladsblad,sedan några nätmelon bollar, de karamelliserade fikonkvartarna, några nektarintärningar, några valnötter och några pistagenötter.
-Tillsätt den knapriga getosten sist och dressa med vinägretten.
-Njut!
Inga kommentarer