Ingredienser:
1,5 dl rödvinsvinäger
0,75 dl socker
salt och peppar
½ rödlök, tunt skivad
1 msk vallmofrön
1 dl fladgad eller hackad mandel
0,5 dl god olja
1 tsk dijonsenap
1 liter jordgubbar, rensade och kvartade
1 romansallat riven i lagom stora bitar
200 g babyspenat
Nyckelredskap för att lyckas:
Gör så här:
Vispa ihop vinäger, socker och lite salt i en skål.
Värm ca 0,5 dl av vinägerblandning i en skål i mikrovågsugn eller i en liten panna på spisen.
Tillsätt tunnskivad rödlök, rör om och låt stå i minst 30 minuter.
Under tiden:
Rosta vallmofrön i en panna på medelvärme tills de doftar och mörknar något. Processen tar ca 1 till 2 minuter.
Ställ de rostade fröna åt sidan.
Häll hackad eller fladgad mandel i en torr stekpanna.
Rosta mandeln på medelvärme tills den doftar och fått fin färg. Det bör ta 3 till 5 minuter.
Ställ åt sidan.
Vispa ner olja, senap, vallmofrön och lite peppar i den återstående vinägerblandningen till en dressing.
Plocka upp löken ur vinägerblandningen och blanda lökstrimlor med jordgubbar, sallat, spenat och hälften av mandel i en stor skål.
Blanda ner dressingen.
Lägg salladen på ett stort fat eller i en serveringsskål.
Toppa salladen med resten av mandeln.
Servera.
Viktiga ingredienser:
Inga kommentarer