En superenkel sushi som går snabbt att fixa ihop! Räkor och avokado toppar sushin som gärna serveras med wasabi och gari.
Ingredienser:
3 dl basmatiris
580 g räkor i lake
1 avokado
2 msk strösocker
4 tsk ättiksprit (12 %)
3 krm salt
1 msk vatten japansk soja
sesamfrön
gari (inlagd ingefära)
wasabi
Gör så här:
Koka riset i 6 dl vatten i en stor kastrull med lock.
Blanda samman socker, ättikssprit och salt med vattnet i en liten kopp.
Låt riset ånga av och häll sedan ättiksblandningen över.
Vispa i ca 30 sekunder med elvisp så att riset blir lite småkladdigt.
Låt det svalna något.
Forma sedan avlånga bollar av riset.
Låt räkorna stå och rinna av i en sil.
Dela, kärna ur, gröp ur och skiva avokadon på längden i fina bitar.
Toppa risbollarna med avokadon och räkorna.
Strö sedan på sesamfrön.
Servera gärna sushin med japansk soja, gari och wasabi.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer