Laga en vegetarisk variant av pulled pork med den spännande frukten jackfruit. Rätten kallas även fooled pork eller pulled jackfruit
Ingredienser:
600g med grön omogen Jackfruit (2 burkar)
Grillkrydda
smör eller olja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 dl BBQ sås
Stark så ex chipotle eller tabasco
33cl öl med krqftig smak ex IPA
3 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
Gör så här:
Öppna burken och häll av vattnet.
Skölj Jackfruitbitarna i kallt vatten och torka dem med hushållspapper.
Krydda med grillkrydda.
Stek hackad lök och pressad vitlök.
Stek i olja eller smör i en gryta på mellanvärme i några minuter tills alla sidor har fått en fin gyllenbrun färg.
Häll grönsaksbuljong och öl över stekt jackfruit och lökblanding.
Sjud under lock på svag värme i ca 50 minuter.
Lägg över i en ugnsfast form och täck botten med ca 1 dl av kokbuljongen.
Häll över BBQ sås och droppa på med lite chipotlesås. Sätt in formen i ugnen på 200 grader med grillfunktion.
Grilla i ca 20 minuter. Tag ut formen och tyck sönder Jackfruitbitarna med en gaffel så de blir trådiga.
Grilla sedan ytterligare i ca 15-20 minuter tills den trådiga Jackfruiten har fått fin färg och blivit lite knaprig.
Smaka av med salt och pepprar.
Servera vegetarisk Pulled Pork (fooled pork eller pulled jackfruit) i pitabröd, med grillat surdegsbröd, i wraps, som en hamburgare eller blanda ner den i en sallad.
Smaksättningen kan varieras efter tycke och smak.
Pasande tillbehör kan vara pommes frites, avokado, coleslaw och picklad rödlök.
Jackfruit
600g med grön omogen Jackfruit (2 burkar)
Grillkrydda
smör eller olja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 dl BBQ sås
Stark så ex chipotle eller tabasco
33cl öl med krqftig smak ex IPA
3 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
Gör så här:
Öppna burken och häll av vattnet.
Skölj Jackfruitbitarna i kallt vatten och torka dem med hushållspapper.
Krydda med grillkrydda.
Stek hackad lök och pressad vitlök.
Stek i olja eller smör i en gryta på mellanvärme i några minuter tills alla sidor har fått en fin gyllenbrun färg.
Häll grönsaksbuljong och öl över stekt jackfruit och lökblanding.
Sjud under lock på svag värme i ca 50 minuter.
Lägg över i en ugnsfast form och täck botten med ca 1 dl av kokbuljongen.
Häll över BBQ sås och droppa på med lite chipotlesås. Sätt in formen i ugnen på 200 grader med grillfunktion.
Grilla i ca 20 minuter. Tag ut formen och tyck sönder Jackfruitbitarna med en gaffel så de blir trådiga.
Grilla sedan ytterligare i ca 15-20 minuter tills den trådiga Jackfruiten har fått fin färg och blivit lite knaprig.
Smaka av med salt och pepprar.
Servera vegetarisk Pulled Pork (fooled pork eller pulled jackfruit) i pitabröd, med grillat surdegsbröd, i wraps, som en hamburgare eller blanda ner den i en sallad.
Smaksättningen kan varieras efter tycke och smak.
Pasande tillbehör kan vara pommes frites, avokado, coleslaw och picklad rödlök.
Jackfruit
Inga kommentarer