En finskuren sallad på mellanöstern-vis med tomat, rödlök och granatäpple.
Ingredienser:
Ca 500g körsbärstomater (gärna blandade sorter & färger)
1st röd paprika
1st medelstor rödlök
1 granatäpple
Färsk oregano
1 vitlöksklyfta
2 msk granatäppelsirap
1 msk vinäger
kryddpeppar
ca 0,5 dl olivolja
Gör så här:
Skär tomater, paprika och lök i små bitar.
Blanda ihop.
Plocka kärnorna ur granatäpplet och bladen från oreganon (Jag hittade blommande oregano i trädgården och plockade med lite blommor också).
Vispa ihop eler mixa krossad vitlök, granatäppelsirap, vinäger och kryddpeppar mald i pepparkvarn, ca en halv tesked. Tillsätt olivoljan och vispa eller mixa lite till.
Häll såsen över tomatblandningen, blanda och strö över granatäppelkärnor och oreganoblad.
Sprinkla gärna lite extra olivolja över salladen.
Servera.
Saker som är bra att ha hittar du här:
Inga kommentarer