Riktig amerikansk pumpapaj eller Pumpkin Pie som räcker till ca 8 bitar.
Ingredienser:
Pajdegen:
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
115 g smör
1-4 msk kallt vatten
Pumpafyllning:
1/2 liter mosat kokt pumpakött
1 burk kondenserad mjölk ca 400g
2 ägg
2 dl farinsocker
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk riven muskotnöt
1/2 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200° C.
Pajskalet:
Blanda mjöl och salt. Skär smöret i tärningar och knåda ihop med mjöl till en smulig deg eller kör allt i en matberedare, tillsätt kallt vatten 1 matsked åt gången (så mycket du behöver för att få ihop smulorna till en fin deg). Degen kan med fördel vila i kylen ca 30 minuter.
Kavla ut degen på lätt mjölat bord och rulla degen upp den utkavlade degen på kaveln så att du enkelt kan flytta en till den smörade pajformen. rulla av degen och klä formen med deg. Nagga görna degen i botten på pajformen med en gaffel.
Fyllning:
Blanda förvälld pumpa med kondenseradmjölk, ägg, farinsocker, kanel, ingefära, muskotnöt och salt gärna med en stavmixer.
Häll pumpafyllningen i pajskalet och baka i ca 40 minuter eller tills pajen är genombakad ca 3cm från kanten (prova med sticka på samma sätt som sockerkaka).
Det kan vara fint att dekorera pajen med blad av överbliven pajdeg.
Saker som är bra att ha kan du köpa här:
Inga kommentarer