Parmesansmakande potatismos med vitlöks och tryffeldoft. Lyxigt mos till vardag och fest. Receptet räcker till 4-6 personer.
Ingredienser:
1,7 kg potatis
100 gram ghee eller smör
4-6 vitlöksklyftor
2-3 dl riven parmesanost
2 dl mjölk (ev lite mer eller mindre)
Persilja, hackad fryst eller färsk dito
Salt och svartpeppar
Tryffelolja
Gör så här:
Koka den skalade potatisen mjuk. När potatisen strax är klar smälter du ghee eller smör. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint, tillsätt vitlökshacket i det smälta smöret. Låt vitlöken och smöret försoíktigt koka tills det doftar nötigt gott och fått fin färg. Sila av smöret och spara det i en skål. De gyllenbruna hackade vitlöksklyftorna sparar du för sig i en annan skål.
Värm mjölken. och häll den över den färdigkokta potatisen, mosa och blanda ner parmesanoten. Späd med mer mjölk om det behövs, salta och peppra.
Servera moset med vitlökssmöret försiktigt hällt över, garnerat med vitlökshack och persiljehack. Droppa tryffelolja över eller låt var och en bestämma strykan på tryffelsmaken genom att servera oljan som tillbehör.
Inga kommentarer