Ett härligt svalkande och gott persiskt iste. Underbart svalkande. Sötas med honung efter smak.
Ingredienser:
1 – 1,5 liter vatten
15-20g torkad hibiskusblomma
1 limefrukt delad i klyftor
1 kanelstång
mynta, färska blad (kan uteslutas)
honung att söta med Det går antagligen åt mer än du tror. Jag brukar ta en knapp deciliter.
Gör så här:
Lägg hibiskusblommor, klyftad lime och kanelstången i en kastrull.
Häll det kokande vattnet över.
Låt stå i ca en kvart och sila sedan av drycken.
Häll teet i en kanna eller karaff och lägg i några myntablad. Söta med honung.
Låt drycken bli riktigt kall.
Det går också bra att göra drycken på kallt vatten men då måste man ha tålamod att låta det hela dra i ca 12 timmar för att få ut den fina smaken ur blommorna.
Inga kommentarer