Espuma betyder skum och är ett spännande sätt att servera och ta fram smaker. Det här skummet med lax är helt fantastiskt. Du behöver en sifon för att få till det. Receptet kommer från vår leverantör av sifoner, österrikiska iSi som också står för bilden.
Ingredienser:
1½ dl vispgrädde
150 g rökt lax
1½ dl fiskbestånd
20 ml vitt vin (knappt 1,5 msk)
salt
peppar
20 ml vermouth (knappt 1,5 msk)
Gör så här:
Mixa laxen till en slät smet i en mixer. Tillsätt grädden och smaksätt med vermouth, vitt vin och kryddor. Passera genom ISI tratt och sil direkt ner i sifonen, skruva på en ISI gräddepatron och skaka kraftigt. Kyl i kylskåp i 1-2 timmar.
Serveringsförslag:
Servera som förrätt eller smakbit med kaviar och persilja.
1½ dl vispgrädde
150 g rökt lax
1½ dl fiskbestånd
20 ml vitt vin (knappt 1,5 msk)
salt
peppar
20 ml vermouth (knappt 1,5 msk)
Gör så här:
Mixa laxen till en slät smet i en mixer. Tillsätt grädden och smaksätt med vermouth, vitt vin och kryddor. Passera genom ISI tratt och sil direkt ner i sifonen, skruva på en ISI gräddepatron och skaka kraftigt. Kyl i kylskåp i 1-2 timmar.
Serveringsförslag:
Servera som förrätt eller smakbit med kaviar och persilja.
Inga kommentarer