Bakade körsbärstomater med couscous och Ropet från Oasen. Receptet för ca 4 personer kommer från vår leverantör Herbaria liksom bilden.
Ingredienser:
Ca 4 x 6 körsbärstomater på kvist
Kvarnsalt
3 msk grädde
Trio Noir svartpeppar
80 g fullkornscouscous
1 tsk Ropet från Oasen
5–6 msk olivolja, mild och fruktig
1 schalottenlök, finhackad
1,5 dl grönsaksbuljong
1 salladslök, tunt skivad
1/2 slanggurka, skuren i små tärningar
1 msk pinjenötter, rostade och grovt hackade
1 msk finhackad bladpersilja
Lite smulad Hot’n Spicy torkad chili
150 g sallat
1 citron
Gör så här:
Skär ett lock på tomaterna vid blomfästet. Holka ur tomaterna och värm fruktköttet med grädden och ställ det åt sidan.
Salta och peppra tomaterna inuti.
Lägg couscousen i en skål och strö på Ropet från Oasen.
Fräs schalottenlöken i 1 msk olja tills den blir glansig.
Tillsätt 1,2 dl buljong till couscousen, låt den svälla under lock i 10 min (eller tillaga enl anv på förpackningen).
Smaka av med salladslök, gurka, pinjenötter, persilja, 3 msk olja, Hot’n Spicy och salt. Fyll tomaterna med blandningen.
Lägg på tomatlocket, placera tomaterna på en saltbädd på en bakplåt och baka dem i 175° varm ugn i ca 10 min.
Fördela sallaten på 4 tallrikar, droppa över citronsaft, olja och salt. Passera tomat-grädde, tillsätt resten av buljongen, smaka av och mixa skummigt.
Ställ tomaterna på sallaten och droppa över skummet.
Inga kommentarer