Magisk dressing eller majonäs perfekt till hamburgare, sparris eller äggmacka. Receptet ger ca 4dl. Att göra egen majonnäs är enkelt, se bara till att alla ingredienser har samma temperatur och ta det lugnt med oljan i början när du vispar. Man kan rädda en sprucken majonäs genom att börja om med en ny sats och allra sist röra i den spruckna omgången.
Ingredienser:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk färskpressad limejuice
2 dl neutral olja
1 dl olivolja
2 msk tryffelolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här:
Vispa samman äggulor, vinäger, limejuice, senap, peppar och salt i en bunke eller mixkanna. Använd gärna en mixerstav.
Vispa i oljan lite i taget tills såsen blir tjock, ta inte i för mycket olja på en gång - då riskerar såsen att spricka.
Smaka av och krydda eventuellt med mer tryffelolja, lime, salt och peppar.
Inga kommentarer