Miniburgare med Purple Haze

Användarnamn

Purple Haze Sliders
Sliders är en burgare som kan serveras som ett rejält mellanmål eller en varmrätt med pommes frites eller grillade rotfrukter. Purple Haze är en innovativ rub med en fin balans mellan styrka , sötma och syra. Hörnstenen i blandningen är ett fantastiskt purpurfärgat svartvinbärspulver som tillsammans med svartpeppar, ingefära, svart kummin, timjan och en touch av chili och koriander ger en smak som lämpar sig väl för kött, fisk och grönsaker.

Det här receptet ger 6 -8 biffar, inlagd rödlök, avokado grädde och chimichurrisås

Ingredienser:
6-8 sliders hamburgerbröd från se receptet nedan eller köpa briocher
500g malet nötkött
1-2 msk Purple Haze BBQ RUB
4 rödlök
1 kopp äpple vinäger
1 dl vatten
3 msk socker
5 pepparkorn
en nypa timjan
1 tsk salt

2 avokado
1 lime
en nypa salt

Chimichurri sås:
2-3 nävar persilja utan stammar (kan blandas med färsk koriander blad)
1/2 tsk torkade chili flakes
1 tsk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
2-3 vitlöksklyftor
saft av en lime
salt och peppar

Ärtskott eller annan sallad


Gör så här:

Inlagda rödlök:
Koka upp vinäger, vatten, socker, peppar, timjan och havssalt till en pickle, skiva rödlök till fint både och koka tillsammans med saltlake i 8-10 minuter. 

Chimichurri:
Blanda eller slipning alla ingredienser i en mortel, krydda med salt och peppar. Konsistensen ska vara som pesto.

Avokado Cream:
Mosa avokado köttet med en gaffel, tillsätt lime och salt.

Biffar:
Rub Purple Haze in i köttet, forma 6 små biffar och grilla dem på en het grill eller i grillpanna.

Värm bullarna, dela upp dem och fyll med avokadokräm, ärtskott, biff och gravad rödlök, toppa med chimichurri (eller pesto) och servera genast.


Hamburgerbröd 12 stycken 
Ingredienser:
2/5 kopp ljummet vatten
2/3 kopp olja
55g socker
1 st ägg
1 tsk salt
500 g mjöl, vetemjöl
25 g jäst



Gör så här:

Lös upp jästen i vatten, tillsätt olja och socker och låt blandningen stå i 5 minuter. Tillsätt mjöl, salt och ägg och knåda degen tills den är mjuk och smidig. Dela gegen i 12 lika stora bitar och forma till runda bollar som läggs ut på bakplåtspapper på en plåt och jäs i 10-15 min. Bullarna gräddas i 220 grader i 8-12 minuter eller tills de är vackert gyllenbruna. 

HÄR hittar du kryddblandningen Purple Haze

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: q7gRtY (motverkar spam)
Inga kommentarer