Det här receptet ger 6 -8 biffar, inlagd rödlök, avokado grädde och chimichurrisås
Ingredienser:
6-8 sliders hamburgerbröd från se receptet nedan eller köpa briocher
500g malet nötkött
1-2 msk Purple Haze BBQ RUB
4 rödlök
1 kopp äpple vinäger
1 dl vatten
3 msk socker
5 pepparkorn
en nypa timjan
1 tsk salt
2 avokado
1 lime
en nypa salt
Chimichurri sås:
2-3 nävar persilja utan stammar (kan blandas med färsk koriander blad)
1/2 tsk torkade chili flakes
1 tsk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
2-3 vitlöksklyftor
saft av en lime
salt och peppar
Ärtskott eller annan sallad
Gör så här:
Inlagda rödlök:
Koka upp vinäger, vatten, socker, peppar, timjan och havssalt till en pickle, skiva rödlök till fint både och koka tillsammans med saltlake i 8-10 minuter.
Chimichurri:
Blanda eller slipning alla ingredienser i en mortel, krydda med salt och peppar. Konsistensen ska vara som pesto.
Avokado Cream:
Mosa avokado köttet med en gaffel, tillsätt lime och salt.
Biffar:
Rub Purple Haze in i köttet, forma 6 små biffar och grilla dem på en het grill eller i grillpanna.
Värm bullarna, dela upp dem och fyll med avokadokräm, ärtskott, biff och gravad rödlök, toppa med chimichurri (eller pesto) och servera genast.
Hamburgerbröd 12 stycken
Ingredienser:
2/5 kopp ljummet vatten
2/3 kopp olja
55g socker
1 st ägg
1 tsk salt
500 g mjöl, vetemjöl
25 g jäst
Gör så här:
Lös upp jästen i vatten, tillsätt olja och socker och låt blandningen stå i 5 minuter. Tillsätt mjöl, salt och ägg och knåda degen tills den är mjuk och smidig. Dela gegen i 12 lika stora bitar och forma till runda bollar som läggs ut på bakplåtspapper på en plåt och jäs i 10-15 min. Bullarna gräddas i 220 grader i 8-12 minuter eller tills de är vackert gyllenbruna.
HÄR hittar du kryddblandningen Purple Haze