2023-05-06 @ 15:05:44
Happy coronation! Fira kröningsdagen med en meny skapad av AI.
Jag frågade AI om hur en kröningsmeny för att fira Kung Charles III och drottning Camilla skulle kunna se ut.
Menyförslagen var överraksande bra även om dryckesvalet kanske är lite udda i ett par fall.
Kanske kan det inspirera till en spännande middag.
Förrätt: Rostad tomatsoppa med basilikaolja Se recept!
Huvudrätt: Beef Wellington med sauterade svampar, rostad potatis och gröna bönor Se recept!
Efterrätt: Sticky toffeepudding med vaniljglass Se recept!
Dryck: Engelskt mousserande vin
Förrätt: Rödbetsstekt lax med pepparrotscrème fraiche och vattenkrassesallad Se recept!
Huvudrätt: Lammrack med palsternackapuré, honungsglaserade morötter och rödvinssky Se recept!
Efterrätt: Citron- och fläderblommsposset (Brittisk "pannacotta") med halloncoulis(sås). Se recept!
Dryck: Craft gin och tonic
Förrätt: Hummerbisque med vitlökscrostini Se Recept!
Huvudrätt: Stekt ankbröst med kryddad plommonsås, vildris och rostad sparris Se Recept!
Dessert: Mango och passionsfruktssorbet Se recept!
Dryck: Sydafrikansk Chenin Blanc
Förrätt: Grillad kronärtskocka och sparrissallad med citronvinägrett Se Recdept!
Huvudrätt: Fyllda portobellosvampar med quinoa och rostade grönsaker Se recept!
Efterrätt: Mörk chokladmousse med halloncoulis
Dryck: Alkoholfri hallon- och mintcooler
Förrätt: Tandoori kycklingspett med mintchutney
Huvudrätt: Ugnsstekt fläsk med ingefäraglasyr, knapriga nudlar och wokade grönsaker
Efterrätt: Matcha cheesecake med grönt te med yuzusorbet
Dryck: Japansk sake
Menyförslagen var överraksande bra även om dryckesvalet kanske är lite udda i ett par fall.
Kanske kan det inspirera till en spännande middag.
Traditionell brittisk meny:
Förrätt: Rostad tomatsoppa med basilikaolja Se recept!
Huvudrätt: Beef Wellington med sauterade svampar, rostad potatis och gröna bönor Se recept!
Efterrätt: Sticky toffeepudding med vaniljglass Se recept!
Dryck: Engelskt mousserande vin
Modern brittisk meny:
Förrätt: Rödbetsstekt lax med pepparrotscrème fraiche och vattenkrassesallad Se recept!
Huvudrätt: Lammrack med palsternackapuré, honungsglaserade morötter och rödvinssky Se recept!
Efterrätt: Citron- och fläderblommsposset (Brittisk "pannacotta") med halloncoulis(sås). Se recept!
Dryck: Craft gin och tonic
Internationell meny:
Förrätt: Hummerbisque med vitlökscrostini Se Recept!
Huvudrätt: Stekt ankbröst med kryddad plommonsås, vildris och rostad sparris Se Recept!
Dessert: Mango och passionsfruktssorbet Se recept!
Dryck: Sydafrikansk Chenin Blanc
Vegetarisk meny:
Förrätt: Grillad kronärtskocka och sparrissallad med citronvinägrett Se Recdept!
Huvudrätt: Fyllda portobellosvampar med quinoa och rostade grönsaker Se recept!
Efterrätt: Mörk chokladmousse med halloncoulis
Dryck: Alkoholfri hallon- och mintcooler
Fusion Meny:
Förrätt: Tandoori kycklingspett med mintchutney
Huvudrätt: Ugnsstekt fläsk med ingefäraglasyr, knapriga nudlar och wokade grönsaker
Efterrätt: Matcha cheesecake med grönt te med yuzusorbet
Dryck: Japansk sake
Inga kommentarer