2023-05-02 @ 00:06:22
Enkelt, snabbt och gott att testa i vår,
Några snabba och enkla recept att fira våren och försommaren med.
Jordgubbsspenatsallad: I en stor skål, blanda färsk spenat, skivade jordgubbar, hackade pekannötter, smulad fetaost med en balsamvinägrett. Blanda ihop och servera omedelbart.
Citronvitlöksrostad sparris:
Värm ugnen till 400°F. Knäpp av de träiga ändarna av sparrisen (vit eller grön) och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja, citronsaft, hackad vitlök, salt och peppar. Rosta i 10-15 minuter, tills de är mjuka och lite bruna.
Grillad kyckling med mangosalsa:
Pensla benfria, skinnfria kycklingbröst med olivolja och smaka av med salt och peppar. Grilla 6-8 minuter per sida tills de är genomstekta. Förbered under tiden mangosalsan genom att kombinera tärnad mango, tärnad rödlök, hackad koriander, limejuice och en nypa salt. Servera den grillade kycklingen med mangosalsan på toppen.
Nudlar eller ris med wokade vårgrönsaker:
Värm sesamolja på medelhög värme i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt hackad sparris, skivad svamp, tärnad paprika och hackad vitlök. Fräs i 5-7 minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande lite knapriga. Servera över ris eller nudlar.
Morots- och ingefärssoppa: Fräs tärnad lök i smör i en stor gryta tills den är genomskinlig. Tillsätt hackade morötter, riven ingefära, kyckling- eller grönsaksbuljong och en nypa salt. Sjud i 20-25 minuter, tills morötterna är väldigt mjuka. Purea soppan i en mixer tills den är slät, återgå sedan till grytan och rör ner lite grädde eller kokosmjölk för extra fyllighet. Servera varm.
Jordgubbsspenatsallad: I en stor skål, blanda färsk spenat, skivade jordgubbar, hackade pekannötter, smulad fetaost med en balsamvinägrett. Blanda ihop och servera omedelbart.
Citronvitlöksrostad sparris:
Värm ugnen till 400°F. Knäpp av de träiga ändarna av sparrisen (vit eller grön) och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja, citronsaft, hackad vitlök, salt och peppar. Rosta i 10-15 minuter, tills de är mjuka och lite bruna.
Grillad kyckling med mangosalsa:
Pensla benfria, skinnfria kycklingbröst med olivolja och smaka av med salt och peppar. Grilla 6-8 minuter per sida tills de är genomstekta. Förbered under tiden mangosalsan genom att kombinera tärnad mango, tärnad rödlök, hackad koriander, limejuice och en nypa salt. Servera den grillade kycklingen med mangosalsan på toppen.
Nudlar eller ris med wokade vårgrönsaker:
Värm sesamolja på medelhög värme i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt hackad sparris, skivad svamp, tärnad paprika och hackad vitlök. Fräs i 5-7 minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande lite knapriga. Servera över ris eller nudlar.
Morots- och ingefärssoppa: Fräs tärnad lök i smör i en stor gryta tills den är genomskinlig. Tillsätt hackade morötter, riven ingefära, kyckling- eller grönsaksbuljong och en nypa salt. Sjud i 20-25 minuter, tills morötterna är väldigt mjuka. Purea soppan i en mixer tills den är slät, återgå sedan till grytan och rör ner lite grädde eller kokosmjölk för extra fyllighet. Servera varm.
Fin fin balsamico helt utan tillsatser
99 kr
0
Inga kommentarer