Vad ska man ha på grillspett? Olika typer av grillspett från världens alla hörn.

Användarnamn

 Vad ska man ha på grillspett?
2022-07-24 @ 20:45:57

Hur lyckas med grillspett?
1. Bästa tipset för att lyckas med grillspettet är nog att använda 2 pinnar i varje grillspett så att inte bitarna rullar runt på spetten.
Ett annat bra tips är att grillpinnar av trä bör blötläggas så att de inte fattar eld så lätt.

2. Sätt grillbitarna glest på spetten så blir de klara fortare än om de packas tätt.

3. Grilla gärna grönsaker, fisk och kött på olika spett, de tar ofta olika tid att bli klara.

4. Grilltid? Runt om 3-4 minuter på varje sida så att de får fin färg är dock en bra ungefärlig angivelse.
Akta så att du inte har för hög värme så att spetten bränns. Notera punkt 3.


Grillspett från världens alla hörn:

Kafta lammfärsspett
Kryddiga spett av lammfärs med gul lök, vitlök, kajennpeppar och paprikapulves som formas runt spetten grillas. Kallas ibland köttfärskebab,

Shashlik  
Grillspett med kryddig tomatsås, adjika. Shashlik är kaukasiska grillspett med kryddmarinerat kött.
Servera med grillade grönsaker, rostad potatis och den goda såsen adjika.

Satay
Satay är marinerat kött på grillspett ofta serverat med en kryddig jordnötssås.
Satay kan göras av olika köttyper eller tofu.
Traditionellt används grillspett från mittnerven av kokospalmblad, men även bambuspett används.
Gurkmeja är en nödvändig ingrediens i marinaden, det är den som ger denkaraktäristiska gula färgen. Satay kommer ursprungligen från Java men är mycket vanligt i många andra länder i Sydostasien,

Yakitori
Yakitori eller akitori betyder "stekt fågel" och är en japansk maträtt som består av grillad kyckling på spett.

Shish kebab 
Shish kebab från Turkiet är en populär måltid av grillade och grillade kötttärningar.
Det kan hittas i medelhavsköket och liknar eller är synonymt med en maträtt som heter shashlik, som finns i Kaukasusregionen.
Det är en av många typer av kebab, en rad kötträtter med ursprung i Mellanöstern-


Chuan'r
Chuan är  marinerade grillspett från nordöstra Kina som består köttbitar grillade på spett.
Chuan har sitt ursprung i Xinjiang-regionen i Kina. Det har spridit sig över resten av landet, särskilt i Peking, Tianjin, Jinan och Jilin, där det är en populär gatumat.

Sosatie
Sosatie är köttiga grillspett från Sydafrika.
En traditionell sydafrikansk kötträtt med ursprung från Cape Malay eller afrikaans och består av marinerat, kött i bitarr som träs på spett.

Grillspett 6 st med hållare
"Stora grillspett med två pinnar. Riktigt bra till fisk, kyckling och för att hålla...
649 kr
Köp
Info
0
Grillkorg eller ugnslåda Nostick
För ugnen och grillen
189 kr
Köp
Info
0
Grillskrapa eller stekbordsskrapa
229 kr
Köp
Info
0
Grillrubs eko i presentask 3st Mill & Mortar
fr. 312 kr
0

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mGfp44 (motverkar spam)
Inga kommentarer