2022-06-12 @ 19:31:33
Äntligen! Lysande röda jordgubbar är den första riktiga skördesäsongen, som vi har väntat.
Vårvädret har sakta blivit varmare de flesta studenter har sprungit ut.
Vädret verkar äntligen ha bestämt sig för bli en aning varmare och är plötsligt jordgubbssäsongen precis runt hörnet.
Jordgubbar är den första frukt vi skördar soch kanske den vi blir mest exalterade över.
Bara tanken på lden söta doften av de knallröda bären så fulla av saft att de fläckar av sig på papplådorna innan du hinner få hem dem.
Jordgubbar kommer bäst till sin rätt om de äts rumstempererade.
Passa på att uppdatera klassiker som jordgubbar med mjölk eller grädde och testa något nytt när det finns gott om bär.
Ät gubbarna med en skopa färsk ricotta och en klick sirapsliknande vällagrad fin balsamvinäger. (ett smart hack som får vanlig balsamico att smaka som den dyra fina hittar du HÄR) Det blir en perfekt enkel sommarlunch och passar dessutom både som förrätt och dessert. Vill du ha en lite sötare dessert byter du ricottan till vaniljglass.
Det går att äta jordgubbar vid nästan varje måltid. De röda bären passar exempelvis utmärkt i sallader och i kombination med många ostar.
Men glöm för all del inte att göra saft, sylt, kräm och paj när trädgårdsland och torgstånd svämmar över av gubbar. Fler recept med jordgubbar hittar du HÄR!
Vädret verkar äntligen ha bestämt sig för bli en aning varmare och är plötsligt jordgubbssäsongen precis runt hörnet.
Jordgubbar är den första frukt vi skördar soch kanske den vi blir mest exalterade över.
Bara tanken på lden söta doften av de knallröda bären så fulla av saft att de fläckar av sig på papplådorna innan du hinner få hem dem.
Jordgubbar kommer bäst till sin rätt om de äts rumstempererade.
Passa på att uppdatera klassiker som jordgubbar med mjölk eller grädde och testa något nytt när det finns gott om bär.
Ät gubbarna med en skopa färsk ricotta och en klick sirapsliknande vällagrad fin balsamvinäger. (ett smart hack som får vanlig balsamico att smaka som den dyra fina hittar du HÄR) Det blir en perfekt enkel sommarlunch och passar dessutom både som förrätt och dessert. Vill du ha en lite sötare dessert byter du ricottan till vaniljglass.
Det går att äta jordgubbar vid nästan varje måltid. De röda bären passar exempelvis utmärkt i sallader och i kombination med många ostar.
Men glöm för all del inte att göra saft, sylt, kräm och paj när trädgårdsland och torgstånd svämmar över av gubbar. Fler recept med jordgubbar hittar du HÄR!
Inga kommentarer