2021-02-21 @ 00:00:00
Färga din pastadeg i vackra naturliga färger.
Vill du ge pastadegen en vacker färg är det antagligen enklare än du tror.
Du kan enkelt färga pastan med helt naturliga färgämnen från ganska vanliga och ofarliga ingredienser.
Grön eller röd pasta färgad med spenat eller tomat är två klassiker precis som svart bläckfiskspaghetti färgad med bläckfiskbläck.
Många av produkterna du färgsätter med ger med några undantag väldigt lite eller nästan obetydlig smak däremot vacker färg.
Ett enkelt sätt är att tillsätta pulver av olika grönsker direkgt i mjölet. Då behöver man inte fundera på om grönsakspurrén innehåller mycket vätska och blöter upp degen. Det blir också mindre kladd.
På bilden tagen på Chelsea Market i New York ser du vacker pasta i massor av färger.
Pulver går att köpa färdigt men man kan också göra eget pulver av exempelvis torkad ramslök som färgar pastan fint grön och dessutom ger ett uns av smak. Ramslökspulver gör du enkelt genom att mortla eller mixa torkad ramslök. Recept på ramslökspasta hittar du här!
Grön pasta: Spenatpulver, ramslökspulver eller ex förvälld och mixad spenat.
Röd eller rödlila pasta: Rödbetspulver eller purré från kokta och mixade rödbetor.
Gul pasta: Saffran eller gurkmeja.
Orange eller rödortange pasta: Tomatpulver eller purré.
Brun pasta: Kako eller svamppulver
Svart: Bläckfiskbläck (ca 4-5 g bläck per dl mjöl)
När du blandar ihop din pastadeg tillsätter du helt enkelt några skedar av det färgpulver du valt i mjölet.
Alternativt om du jobbar med purré vispas denmed fördel in i äggsmeten innan du knådar sammam degen,
Tänk på att krama ut så mycket vätska som möjligt eller justera mjölmängden om du använder purréer!
Ching!
/å
Saker som är bra att ha:
Du kan enkelt färga pastan med helt naturliga färgämnen från ganska vanliga och ofarliga ingredienser.
Grön eller röd pasta färgad med spenat eller tomat är två klassiker precis som svart bläckfiskspaghetti färgad med bläckfiskbläck.
Många av produkterna du färgsätter med ger med några undantag väldigt lite eller nästan obetydlig smak däremot vacker färg.
Ett enkelt sätt är att tillsätta pulver av olika grönsker direkgt i mjölet. Då behöver man inte fundera på om grönsakspurrén innehåller mycket vätska och blöter upp degen. Det blir också mindre kladd.
På bilden tagen på Chelsea Market i New York ser du vacker pasta i massor av färger.
Pulver går att köpa färdigt men man kan också göra eget pulver av exempelvis torkad ramslök som färgar pastan fint grön och dessutom ger ett uns av smak. Ramslökspulver gör du enkelt genom att mortla eller mixa torkad ramslök. Recept på ramslökspasta hittar du här!
Grön pasta: Spenatpulver, ramslökspulver eller ex förvälld och mixad spenat.
Röd eller rödlila pasta: Rödbetspulver eller purré från kokta och mixade rödbetor.
Gul pasta: Saffran eller gurkmeja.
Orange eller rödortange pasta: Tomatpulver eller purré.
Brun pasta: Kako eller svamppulver
Svart: Bläckfiskbläck (ca 4-5 g bläck per dl mjöl)
När du blandar ihop din pastadeg tillsätter du helt enkelt några skedar av det färgpulver du valt i mjölet.
Alternativt om du jobbar med purré vispas denmed fördel in i äggsmeten innan du knådar sammam degen,
Tänk på att krama ut så mycket vätska som möjligt eller justera mjölmängden om du använder purréer!
Ching!
/å
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer