2017-05-28 @ 10:40:55
Lyckas med att grilla fläskkotlett. Fläskkotletter är en lite bortglömd styckningsdel som passar perfekt att grilla. Med ett par smarta trix blir kotletten en perfekt grillmiddag eller lunch i sommar. Hur du lyckas lär du dig här!
Två snabba knep för perfekt grillade fläskkotletter. Det första - en BBQ-rub av bra kvalitet som ger smak och mörar. Det andra skär jack i fettkappan med 1 cm avstånd för att undvika att kotletten blir skålformad och svårgrillad, dessutom ser det ganska fint ut.
En enkel mild sallad är ett bra tillbehör. SVill du istället ha en riktig amerikanska BBQ-upplevelse ska du använda ett dressing med mycket mer socker och vinäger.
Du behöver:
1 stor fläskkotlett per person
En god grill-rub - jag använde Smokey Sally denna gång.
Håll en skarp kniv vinkelrätt mot köttet och jack genom fettkappan utan att kniven rör själva köttet med ca 1 cm avstånd.
Gnid sedan in rubben i köttet.
Låt kotletterna stå i 30-60 minuter medan du förbereder grillen för grillning. När kolen glöder och fått en vit "beläggning" grilla kotletterna på båda sidor. Flytta gärna runt kotletterna under grillningen. Låt vila 5 minuter och servera sedan med sallad.
Till salladen:
Det här är en enkel sallad med vinägrettdressing använd beskrivningen som vägledning, inget som behöver följas slaviskt.
Jag älskar rödbetans färg. Den passar perfekt i sallader.
Ett tips är att smaka av vinägretter efter att salladen är klädd. Vissa grönsaker verkar försvaga surheten och olika vinärar varierar enormt både i surhet och sötma.
Efter provsmakning stänk på lite mer vinäger om det behövs. Eller salt. Eller socker.
350g rödbetor
En knippe morötter, skrubbade om det behövs
1 lök
Bladgröna örter som dill, mint eller koriander, hackad
1-2 msk dijonsenap
1-2 msk vinäger, beroende på skärpan
60 ml olivolja
1 tsk socker
Riv rödbetor och morötter och finstrimla löken.
Mixa eller vispa ihop senap, olja, vinäger och socker.
Häll dessingen över grönsakerna och örterna.
Blanda ordentligt.
En enkel mild sallad är ett bra tillbehör. SVill du istället ha en riktig amerikanska BBQ-upplevelse ska du använda ett dressing med mycket mer socker och vinäger.
Du behöver:
1 stor fläskkotlett per person
En god grill-rub - jag använde Smokey Sally denna gång.
Håll en skarp kniv vinkelrätt mot köttet och jack genom fettkappan utan att kniven rör själva köttet med ca 1 cm avstånd.
Gnid sedan in rubben i köttet.
Låt kotletterna stå i 30-60 minuter medan du förbereder grillen för grillning. När kolen glöder och fått en vit "beläggning" grilla kotletterna på båda sidor. Flytta gärna runt kotletterna under grillningen. Låt vila 5 minuter och servera sedan med sallad.
Till salladen:
Det här är en enkel sallad med vinägrettdressing använd beskrivningen som vägledning, inget som behöver följas slaviskt.
Jag älskar rödbetans färg. Den passar perfekt i sallader.
Ett tips är att smaka av vinägretter efter att salladen är klädd. Vissa grönsaker verkar försvaga surheten och olika vinärar varierar enormt både i surhet och sötma.
Efter provsmakning stänk på lite mer vinäger om det behövs. Eller salt. Eller socker.
350g rödbetor
En knippe morötter, skrubbade om det behövs
1 lök
Bladgröna örter som dill, mint eller koriander, hackad
1-2 msk dijonsenap
1-2 msk vinäger, beroende på skärpan
60 ml olivolja
1 tsk socker
Riv rödbetor och morötter och finstrimla löken.
Mixa eller vispa ihop senap, olja, vinäger och socker.
Häll dessingen över grönsakerna och örterna.
Blanda ordentligt.
Inga kommentarer