Sauteuse-panna rundad i kolstål Mauviel 24 cm
En fransk favorit i köket
1246 kr
Den rundade pannan med höga kanter är en mångsidig kökshjälp. Formen liknar en kastrull med rundade ganska höga sidor, perfekt för stekning och tillagning av ömtåliga rätter. Ett trevligt köksredskap med flera olika användningsområden och egenskaper som liknar gjutjärn men som inte är lika tungt.
Leveranstid:
Artnr:
12289-24
Sauteuse rundad kolstålspanna från Mauviel M'STEEL 24 cm
Den rundade pannan med höga kanter är en mångsidig kökshjälp.
Formen liknar en kastrull med rundade ganska höga sidor, perfekt för stekning och tillagning av ömtåliga rätter.
Ett trevligt köksredskap med flera olika användningsområden och egenskaper som liknar gjutjärn men som inte är lika tungt.
Den välvda och svängda formen gör pannan särskilt lämplig för ömtåliga tillredningar som såser, stuvningar, sabayoner mm.
En stekpanna i rent kolstål som bara fungerar bättre och blir snyggare med åren.
Avsaknaden av konstgjord non-stick-beläggning tillåter stekning i riktigt höga temperaturer och pannan går naturligtvis även bra i ugn.
Pannan fungerar på alla värmekällor, det vill säga el, gas och induktion (även öppen eld).
Stålstekpanna är praktisk för att uppnå höga temperaturer och när du vill tillaga rätter med en spröd och karamelliserad yta.
När stekpannan står på värmekällan absorberar den värmen optimalt och när den tas bort från plattan sjunker värmen snabbt igen.
Var försiktig med värmen i början, inled uppvärmningen av pannan på medelvärme (2–3) och använd gärna en platta som inte är mindre än bottenplattan på pannan. På så vis undviker du att stålet slår sig och att stekpanna blir skev.
Stål är en utmärkt värmeledare som gör att du kan laga hälsosamt.
Det är ett idealiskt material för att steka, bryna och grilla som låter dig laga mat med väldigt liten mängd fett.
Stålplåt erbjuder fördelen att ge smak och förstärka smaker.
Med sin snabba ledningsförmåga är den bättre till stekning än att koka vatten.
M’STEEL-kollektionen från Mauviel1830 är en kollektion av 100 % naturligt kolstål, extra tjockt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm. Serien är mycket robust och av professionell kvalitet som tillåter en perfekt värmespridning.
Pannorna är tillverkade av en metallegering som huvudsakligen består av järn och kol.
Svart plåt är en bra ledare av värme: den stiger mycket snabbt i temperatur.
Stålstekpannor blir snabbt varma och håller temperaturen så länge de står på plattan eller värmekällan.
Bränn in:
Pannan är förbehandlad med bivax och innan första användning bör pannan stekas in.
Diska den i mycket varmt vatten utan diskmedel och torka den sedan med hushållspapper.
Pannor av kolstål eller gjutjärn bör brännas in före användning
Innan du använder den första gången bränner du in pannan genom att hälla en klick olivolja på botten, värm på hög värme och låt puttra. Så snart oljan ryker, släng den, torka av med en pappershandduk utan att tvätta. Upprepa flera gånger för att skydda pannan.
Denna metod kallas även seasoning.
Om du behandlar din stålstekpanna med lite olja efter varje användning så ser du till att den behåller sin naturliga non-stickbeläggning.
Rengöring:
Det finns två olika sätt att på bästa sätt underhålla pannan och ge den optimal non-stickbeläggning:
Stålstekpannor tål inte att köras i diskmaskin. Låt den inte heller stå i blöt länge. Det kan göra att pannan börjar rosta.
Rengör stekpannan för hand med varmt vatten och en diskborst eller svamp ( använd en milt diskmedel om du måste).
Avluta med att smörja in ett tunt lager olja i pannan.
Ett annat sätt är att du någon gång emellanåt tar cirka 2 teskedar olja i stekpanna och drar runt det så att hela stekytan blir insmort med cirka 1 mm olja. Därefter sätter du stekpanna på plattan på medelvärme i cirka 2 minuter. Se hela tiden till så att överflödig olja torkas bort med hushållspapper. När stekpanna börjar ryka och har gjort det i cirka 2 minuter stänger du av värmen och låter den svalna.
Detta kommer med tiden att ge pannan en fin naturlig non-stickyta.
Du kommer att märka av hur din stålpanna blir bättre och bättre ju mer den används och kräver då mindre stekfett. Den bygger enkelt upp en non-stickbeläggning naturligt desto mer den blir använd.
Då och då kan pannan djuprengöras.
Häll lite salt i stekpannan och värm den i 1–2 minuter. Häll sedan på varmt vatten medan den fortfarande står på plattan och låt det koka upp så eventuella matrester och lukt lossnar och försvinner från stekpanna. kasta bort, skölj ur och torka av med hushållspapper. Smörj pannan med lite olja innan den ställs undan
Alla Mauvielpannor tillvekas i Frankrike i Normandie à Villedieu-les-Poêles
Évasée bombée M'STEEL finns i 3 varianter:
Mauviel Sautépanna rundad Dia 20 cm 2 liter Plåtjärn 361220
Diameter 20 cm - Höjd: 8 cm - Produktstorlek 36x20,5 cm
Mauviel Sautépanna rundad Dia 24 cm 3,2 liter Plåtjärn 361224
Diameter 24 cm - Höjd: 9,4 cm - Produktstorlek 45x24,5 cm
Mauviel Sautépanna rundad Dia 28 cm 5 liter Plåtjärn 361228
Diameter 24 cm - Höjd: cm - Produktstorlek cm
Professionell kvalitet svart stå l(kolstål )extra tjock stålplåt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm. Ramarnas nitar är i 18/10 rostfritt starkt stål med mattat intryck.
Den rundade pannan med höga kanter är en mångsidig kökshjälp.
Formen liknar en kastrull med rundade ganska höga sidor, perfekt för stekning och tillagning av ömtåliga rätter.
Ett trevligt köksredskap med flera olika användningsområden och egenskaper som liknar gjutjärn men som inte är lika tungt.
Den välvda och svängda formen gör pannan särskilt lämplig för ömtåliga tillredningar som såser, stuvningar, sabayoner mm.
En stekpanna i rent kolstål som bara fungerar bättre och blir snyggare med åren.
Avsaknaden av konstgjord non-stick-beläggning tillåter stekning i riktigt höga temperaturer och pannan går naturligtvis även bra i ugn.
Pannan fungerar på alla värmekällor, det vill säga el, gas och induktion (även öppen eld).
Stålstekpanna är praktisk för att uppnå höga temperaturer och när du vill tillaga rätter med en spröd och karamelliserad yta.
När stekpannan står på värmekällan absorberar den värmen optimalt och när den tas bort från plattan sjunker värmen snabbt igen.
Var försiktig med värmen i början, inled uppvärmningen av pannan på medelvärme (2–3) och använd gärna en platta som inte är mindre än bottenplattan på pannan. På så vis undviker du att stålet slår sig och att stekpanna blir skev.
Stål är en utmärkt värmeledare som gör att du kan laga hälsosamt.
Det är ett idealiskt material för att steka, bryna och grilla som låter dig laga mat med väldigt liten mängd fett.
Stålplåt erbjuder fördelen att ge smak och förstärka smaker.
Med sin snabba ledningsförmåga är den bättre till stekning än att koka vatten.
M’STEEL-kollektionen från Mauviel1830 är en kollektion av 100 % naturligt kolstål, extra tjockt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm. Serien är mycket robust och av professionell kvalitet som tillåter en perfekt värmespridning.
Pannorna är tillverkade av en metallegering som huvudsakligen består av järn och kol.
Svart plåt är en bra ledare av värme: den stiger mycket snabbt i temperatur.
Stålstekpannor blir snabbt varma och håller temperaturen så länge de står på plattan eller värmekällan.
Bränn in:
Pannan är förbehandlad med bivax och innan första användning bör pannan stekas in.
Diska den i mycket varmt vatten utan diskmedel och torka den sedan med hushållspapper.
Pannor av kolstål eller gjutjärn bör brännas in före användning
Innan du använder den första gången bränner du in pannan genom att hälla en klick olivolja på botten, värm på hög värme och låt puttra. Så snart oljan ryker, släng den, torka av med en pappershandduk utan att tvätta. Upprepa flera gånger för att skydda pannan.
Denna metod kallas även seasoning.
Om du behandlar din stålstekpanna med lite olja efter varje användning så ser du till att den behåller sin naturliga non-stickbeläggning.
Rengöring:
Det finns två olika sätt att på bästa sätt underhålla pannan och ge den optimal non-stickbeläggning:
Stålstekpannor tål inte att köras i diskmaskin. Låt den inte heller stå i blöt länge. Det kan göra att pannan börjar rosta.
Rengör stekpannan för hand med varmt vatten och en diskborst eller svamp ( använd en milt diskmedel om du måste).
Avluta med att smörja in ett tunt lager olja i pannan.
Ett annat sätt är att du någon gång emellanåt tar cirka 2 teskedar olja i stekpanna och drar runt det så att hela stekytan blir insmort med cirka 1 mm olja. Därefter sätter du stekpanna på plattan på medelvärme i cirka 2 minuter. Se hela tiden till så att överflödig olja torkas bort med hushållspapper. När stekpanna börjar ryka och har gjort det i cirka 2 minuter stänger du av värmen och låter den svalna.
Detta kommer med tiden att ge pannan en fin naturlig non-stickyta.
Du kommer att märka av hur din stålpanna blir bättre och bättre ju mer den används och kräver då mindre stekfett. Den bygger enkelt upp en non-stickbeläggning naturligt desto mer den blir använd.
Då och då kan pannan djuprengöras.
Häll lite salt i stekpannan och värm den i 1–2 minuter. Häll sedan på varmt vatten medan den fortfarande står på plattan och låt det koka upp så eventuella matrester och lukt lossnar och försvinner från stekpanna. kasta bort, skölj ur och torka av med hushållspapper. Smörj pannan med lite olja innan den ställs undan
Alla Mauvielpannor tillvekas i Frankrike i Normandie à Villedieu-les-Poêles
Évasée bombée M'STEEL finns i 3 varianter:
Mauviel Sautépanna rundad Dia 20 cm 2 liter Plåtjärn 361220
Diameter 20 cm - Höjd: 8 cm - Produktstorlek 36x20,5 cm
Mauviel Sautépanna rundad Dia 24 cm 3,2 liter Plåtjärn 361224
Diameter 24 cm - Höjd: 9,4 cm - Produktstorlek 45x24,5 cm
Mauviel Sautépanna rundad Dia 28 cm 5 liter Plåtjärn 361228
Diameter 24 cm - Höjd: cm - Produktstorlek cm
Professionell kvalitet svart stå l(kolstål )extra tjock stålplåt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm. Ramarnas nitar är i 18/10 rostfritt starkt stål med mattat intryck.
Visa mer
Visa mindre
Diameter: | 24 cm |
Volym: | 3,2 liter |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Mauviel
Fransk panna för spansk mat & en hel del annat
1316 kr
0
Andra köpte även