Paellapanna 40 cm kolstål Mauviel M'Steel
Paellapanna med 2 handgtag 40 cm Mauviel M'Steel i kolstål
Professionell kvalitet svart stål eller plåtstål som med tiden får en naturlig non-stick-egenskap.
Extra tjockt 1,2 till 3 mm svart stål (kolstål).
Handtag i stål med stålnitar.
Utmärkta värmeledningsegenskaper.
Tål höga temperaturer och metallredskap.
Lättare än gjutjärn. Paellapanna 40 cm Plåtjärn
Paellapannan passar på alla värmekällor, inklusive induktion och i ugn.
Stekpannor tillverkade i kolstål har liknande egenskaper som gjutjärnspannor och blir bättre ju mer man använder dem. Den här typen av pannor används gärna av kockar i restaurangkök.
Kolstål är lättare än gjutjärn med har liknande egenskaper och som med tiden får en naturlig non-stick-egenskap.
Båda materialen har utmärkta värmeledningsegenskaper och tål höga temperaturer och metallredskap.
- Lättare än gjutjärn
- Naturligt non-stick
- Låg kant
M’STEEL-kollektionen från Mauviel1830 är en kollektion av 100 % naturligt kolstål, extra tjockt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm.
Serien är mycket robust och av professionell kvalitet som tillåter en perfekt värmespridning.
Pannorna är tillverkade av en metallegering som huvudsakligen består av järn och kol.
Svart plåt är en bra ledare av värme: den stiger mycket snabbt i temperatur.
Stålstekpannor blir snabbt varma och håller temperaturen så länge de står på plattan eller värmekällan.
Bränn in:
Pannan är förbehandlad med bivax och innan första användning bör pannan stekas in.
Diska den i mycket varmt vatten utan diskmedel och torka den sedan med hushållspapper.
Pannor av kolstål eller gjutjärn bör brännas in före användning
Innan du använder den första gången bränner du in pannan genom att hälla en klick olivolja på botten, värm på hög värme och låt puttra. Så snart oljan ryker, släng den, torka av med en pappershandduk utan att tvätta. Upprepa flera gånger för att skydda pannan.
Denna metod kallas även seasoning.
Om du behandlar din stålstekpanna med lite olja efter varje användning så ser du till att den behåller sin naturliga non-stickbeläggning.
Rengöring:
Det finns två olika sätt att på bästa sätt underhålla pannan och ge den optimal non-stickbeläggning:
Stålstekpannor tål inte att köras i diskmaskin. Låt den inte heller stå i blöt länge. Det kan göra att pannan börjar rosta.
Rengör stekpannan för hand med varmt vatten och en diskborst eller svamp ( använd en milt diskmedel om du måste).
Avluta med att smörja in ett tunt lager olja i pannan.
Ett annat sätt är att du någon gång emellanåt tar cirka 2 teskedar olja i stekpanna och drar runt det så att hela stekytan blir insmort med cirka 1 mm olja. Därefter sätter du stekpanna på plattan på medelvärme i cirka 2 minuter. Se hela tiden till så att överflödig olja torkas bort med hushållspapper. När stekpanna börjar ryka och har gjort det i cirka 2 minuter stänger du av värmen och låter den svalna.
Detta kommer med tiden att ge pannan en fin naturlig non-stickyta.
Du kommer att märka av hur din stålpanna blir bättre och bättre ju mer den används och kräver då mindre stekfett. Den bygger enkelt upp en non-stickbeläggning naturligt desto mer den blir använd.
Då och då kan pannan djuprengöras.
Häll lite salt i stekpannan och värm den i 1–2 minuter. Häll sedan på varmt vatten medan den fortfarande står på plattan och låt det koka upp så eventuella matrester och lukt lossnar och försvinner från stekpanna. kasta bort, skölj ur och torka av med hushållspapper. Smörj pannan med lite olja innan den ställs undan.
Alla Mauvielpannor tillverkas i Frankrike i Normandie à Villedieu-les-Poêles
Diameter: 40 cm
Längd:
Höjd:
Professionell kvalitet svart stål (kolstål) extra tjockt 1,2 till 3 mm med handtag i stål fäst med stålnitar.
Made in France. (3637.40)
Handdiskas: | rekommenderas |
Diameter: | 36 cm |
Antal i förpackningen: | Kolstål |