Rund jäskorg i PIL med överdrag i textil
Rund jäskorg i pil med duk för brödbakning
258 kr / 248 kr
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmängd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Pilkorgen för jäsning av runda bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Pilkorgen för jäsning av runda bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Jäskorg med duk rund i pil. Överdrag i textil för bakkorg
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmängd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Pilkorgen för jäsning av runda bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Mjöla brödkorgens duk eller överdrag innan degen placeras i korgen.
Korgen klarar inte blötläggning så bra.
Överdrag i bomullstyg kan tvättas i maskin.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmängd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Pilkorgen för jäsning av runda bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Mjöla brödkorgens duk eller överdrag innan degen placeras i korgen.
Korgen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Jäskorg för ca 1 kg deg. Mått 22 cm i diameter och 8 cm hög.
Korgarna är handgjorda av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även