Rosenvatten 270ml
- Ljuvlig doft av rosor
- Rosensmak
- Till mat & bak
Rosenblomsvatten
Rosenvatten för matlagning och bakning. Doftande och välsmakande vatten av rosor.
Prova att tillsätta rosenvatten till en härlig fruktsallad på jordgubbar, persika och melon. Ett annat enkelt sätt att använda rosenvatten är att tillsätta det i vispad grädde serverad till en kaka, fransk nougat eller i en chokladessert.
Just jordgubbar är fantastiska tillsammans med rosenvatten.
Den försiktige fuktar insidan av salladskålen eller fatet med rosenvattnet istället för att hälla det över fruken. Då ger det mest en fin doft och lite försiktigt med smak.
Om du aldrig har smakat med rosenkakor eller kakor med rosensmak - testa det!
Rosvatten lockar fram smaken i desserter och maträtter, både västerländska och välkända orientaliska eller arabiska. Rosenvatten är vanlig i många rätter från köken i Mellanöstern.
I Iran (Persien) tillsätter man rosenvatten i te, häller det på glass, eller använder det i kakor och andra sötsaker.
I arabvärlden, Pakistan och Indien används rosenvatten för att smaksätta mjölk eller mjölkbaserade rätter somrisgrynsgrötsliknande desserter.
Rosenvatten är också en viktig ingrediens i söt lassi, en svalkande dryck av yoghurt, socker och fruktjuice (testa lite rosen-vatten på yoghutren).
Rosen-vatten är en vanlig ingrediens i mellanöstern är inte så vanliga på Ica och andra snabbköp däremot finns det hos oss.
Värt att veta:
Rosenvatten används även för kosmetiskt bruk och kallas ibland rosenhydrolat. Vattnet tillskrivs en hel massa enande och läkande egenskaper.
Vattnet är en biprodukt vid framställningen av rosenolja.
Innehåll:
Volym: 270ml
Volym: | 270ml |
Antal i förpackningen: | 1 flaska |