Maskrossirap från Högtorp Gård ekologisk
Solsken på flaska!
143 kr
Söt, lite nötaktig i smaken, maskrossirapen är solgul och välbalanserad. Vegansk honung. Perfekt till brie, pannkakor, glass och i drinkar.
Maskrossirap från Högtorp Gård 100 ml ekologisk
Solsken på flaska! Maskrosens gula blommor kokas till en sirap med tydlig och fin smak av honung. De gula blommorna har en distinkt smak av honung utan bitterhet. Ett utmärkt alternativ till honung för alla veganer!
Karaktär:
Söt, lite nötaktig i smaken, maskrossirapen är härligt gul och välbalanserad.
Passar till:
Den passar ypperligt som ersättning för flytande honung, är underbar till glass, pannkakor, våfflor, ost och i marinader.
Servera sirapen till en god brieost och en bit fröknäcke.
Underbar till vaniljlass, eller hallonsorbet och hackade pistagenötter.
Den är supergod i te, drinkar, lemonad eller andra drinkar.
Använd gärna sirapen tillsammans med citronzest, citronsaft, apelsin, russin eller rabarber.
Kuriosa:
Sirap på maskrosor kallas även ”fattigmans honung” och användes förr bland annat som pålägg på smörgåsar.
I Frankrike är det vanligt att använda maskrosor till inläggningar.
Innehåll: socker* (65%), vatten, maskros*, rosenkvitten*, *ekologisk
SE-EKO-03 Eu/icke EU Jordbruk
Näringsdeklaration per 100 gram: Energivärde 263kcal 1100kj Fett 0g Varav mättat fett 0g Kolhydrater 65g Varav sockerarter 65g Protein 0g Salt 0g
Ursprung: Högtorp gård, Mellösa, Sörmland.
Volym: 100 ml
Vikt: 135g med flaska 240g
Förpackning: Glasflaska med aluminiumkapsyl
Förvaring: Förvaras torrt, mörkt och svalt. Öppnad flaska förvaras bäst i kylskåp.
Mathantverkare & inspiratör
Solsken på flaska! Maskrosens gula blommor kokas till en sirap med tydlig och fin smak av honung. De gula blommorna har en distinkt smak av honung utan bitterhet. Ett utmärkt alternativ till honung för alla veganer!
Karaktär:
Söt, lite nötaktig i smaken, maskrossirapen är härligt gul och välbalanserad.
Passar till:
Den passar ypperligt som ersättning för flytande honung, är underbar till glass, pannkakor, våfflor, ost och i marinader.
Servera sirapen till en god brieost och en bit fröknäcke.
Underbar till vaniljlass, eller hallonsorbet och hackade pistagenötter.
Den är supergod i te, drinkar, lemonad eller andra drinkar.
Använd gärna sirapen tillsammans med citronzest, citronsaft, apelsin, russin eller rabarber.
Kuriosa:
Sirap på maskrosor kallas även ”fattigmans honung” och användes förr bland annat som pålägg på smörgåsar.
I Frankrike är det vanligt att använda maskrosor till inläggningar.
Innehåll: socker* (65%), vatten, maskros*, rosenkvitten*, *ekologisk
SE-EKO-03 Eu/icke EU Jordbruk
Näringsdeklaration per 100 gram: Energivärde 263kcal 1100kj Fett 0g Varav mättat fett 0g Kolhydrater 65g Varav sockerarter 65g Protein 0g Salt 0g
Ursprung: Högtorp gård, Mellösa, Sörmland.
Volym: 100 ml
Vikt: 135g med flaska 240g
Förpackning: Glasflaska med aluminiumkapsyl
Förvaring: Förvaras torrt, mörkt och svalt. Öppnad flaska förvaras bäst i kylskåp.
Mathantverkare & inspiratör
Lena Engelmark Embertsén
Läs mer >Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Har serverats på Nobel & fått silver i "Innovativt mathantverk" vid SM i Mathantverk...
189 kr
0
Mer från Högtorp gård
"Urläcker smakkombination av sötma och tjärans sträva rökighet"
195 kr
0
Andra köpte även
"Urläcker smakkombination av sötma och tjärans sträva rökighet"
195 kr
0