Lakritsrot
Äkta vara
69 kr
Äkta lakrits eller Liquorice Roots är en naturlig smaksättning och inom matlagning har lakritspulver och lakritsrot börjat användas även i Sverige. Smaksättning av te med krossad lakritsrot är ett exempel.Torkade rötter av lakrits (Glycyrrhiza glabra) tuggas för den fina smaken eller kokas ur till smaksättning.
Lakritsrot 50g i påse
Äkta lakrits eller Liquorice Roots är en naturlig smaksättning och inom matlagning har lakritspulver och lakritsrot börjat användas även i Sverige. Smaksättning av te med krossad lakritsrot är ett exempel.
Torkade rötter av lakrits (Glycyrrhiza glabra) tuggas för den fina smaken eller kokas ur till smaksättning.
Lakritsrot innehåller glykosiden och är lakritsens viktigaste ingrediens. Den har söt och fin smak. Torr lakrits är doftfri och smaken frigörs när den kommer i kontakt med vatten.
Äkta lakrits är en rot med en subtil smak. Inte det samma som det svarta godiset. Äkta lakrits är naturligt söt.
I väst används den mest till godis och desserter men i östlig matkultur till kötträtter.
I Marocko används det ofta till sniglar för att förhöja smaken.
I Kina används lakrits ofta för att smaksätta starka kött som fläsk, anka och vilt. En nypa pulveriserad lakrits förhöjer rödvinssåser Äkta lakrits har en underbart delikat söt smak som inte tar över andra smaker.
Kallas också: Glycyrrhiza glabra, Orozuz, sötrot, réglisse, regaliz, kan ts’ao, jethi madh, Sweetroot, Sweetwood.
Innehåll: Torkad lakritsrot i bitar om 12-20 cm.
Vikt: 50g
Ursprung: Albanien
Äkta lakrits eller Liquorice Roots är en naturlig smaksättning och inom matlagning har lakritspulver och lakritsrot börjat användas även i Sverige. Smaksättning av te med krossad lakritsrot är ett exempel.
Torkade rötter av lakrits (Glycyrrhiza glabra) tuggas för den fina smaken eller kokas ur till smaksättning.
- Underbar lakritssmak
- I desserter och mat
- Till sött & salt
Lakritsrot innehåller glykosiden och är lakritsens viktigaste ingrediens. Den har söt och fin smak. Torr lakrits är doftfri och smaken frigörs när den kommer i kontakt med vatten.
Äkta lakrits är en rot med en subtil smak. Inte det samma som det svarta godiset. Äkta lakrits är naturligt söt.
I väst används den mest till godis och desserter men i östlig matkultur till kötträtter.
I Marocko används det ofta till sniglar för att förhöja smaken.
I Kina används lakrits ofta för att smaksätta starka kött som fläsk, anka och vilt. En nypa pulveriserad lakrits förhöjer rödvinssåser Äkta lakrits har en underbart delikat söt smak som inte tar över andra smaker.
Kallas också: Glycyrrhiza glabra, Orozuz, sötrot, réglisse, regaliz, kan ts’ao, jethi madh, Sweetroot, Sweetwood.
Innehåll: Torkad lakritsrot i bitar om 12-20 cm.
Vikt: 50g
Ursprung: Albanien
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 50g |