Gelatinblad ekologiska
Bra ekologiskt stabiliseringsmedel för mousser mm
44 kr
Gelatin används som konsistensgivare i mousser, pannacotta, fromage, aladober, glass, pannacotta, bavarois, yoghurt, charlottes eller för fruktgelé. Bladen är dessutom fantastika att använda som "fönsterrutor" i pepparkakshus.
Gelatinblad ekologiska
Gelatin används som konsistensgivare i mousser, geléer, pannacotta, fromage, aladober mm. Det kan också användas som volymskapare i låg-fett produkter eftersom det skapar volym utan kalorier.
Ekologiska gelatinblad är det perfekta gelerande och stabiliserande medlet för glass, pannacotta, bavarois, yoghurt, charlottes eller för fruktgelé.
Gelatinblad är dessutom fantastika att använda som "fönsterrutor" i pepparkakshus.
Klistra eller fäst bladet innanför det utskurna fönstret så får huset riktiga rutor.
Så här använder man gelatinblad:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme eller i mikrovågsugn med en aning vatten på full effekt i ca en halv minut. Låt gelatinet svalna innan det blandas ner i vispad grädd- eller äggsmet.
Vill man göra saftgelé, pannacotta eller något annat som består av en varm vätska lägger man de blötlagda gelatinbladen direkt i den varma vätskan så att de smälter.
OBS! Vätskan ska inte koka efter att gelatinet tillsats.
Förpackningsstorlek: ca 6 blad
Vikt: 11g
Ursprung: Frankrike
Ingredienser: Gelatin* animaliskt ursprung (kategori G-NF V59-001). *Ekologisk
Gelatin används som konsistensgivare i mousser, geléer, pannacotta, fromage, aladober mm. Det kan också användas som volymskapare i låg-fett produkter eftersom det skapar volym utan kalorier.
Ekologiska gelatinblad är det perfekta gelerande och stabiliserande medlet för glass, pannacotta, bavarois, yoghurt, charlottes eller för fruktgelé.
Gelatinblad är dessutom fantastika att använda som "fönsterrutor" i pepparkakshus.
Klistra eller fäst bladet innanför det utskurna fönstret så får huset riktiga rutor.
Så här använder man gelatinblad:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme eller i mikrovågsugn med en aning vatten på full effekt i ca en halv minut. Låt gelatinet svalna innan det blandas ner i vispad grädd- eller äggsmet.
Vill man göra saftgelé, pannacotta eller något annat som består av en varm vätska lägger man de blötlagda gelatinbladen direkt i den varma vätskan så att de smälter.
OBS! Vätskan ska inte koka efter att gelatinet tillsats.
Förpackningsstorlek: ca 6 blad
Vikt: 11g
Ursprung: Frankrike
Ingredienser: Gelatin* animaliskt ursprung (kategori G-NF V59-001). *Ekologisk
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 11g |
Antal i förpackningen: | ca 6 blad |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Perfekta till Tiramisu och att knapra på som snack. Härlig smak! ⭐️⭐...
39 kr
0
Mer från La Patelière
Andra köpte även
Helt naturlig & ekologisk färg för mat & bak.
68 kr
0
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 245 kr fr. 257 kr
0