Att ha rätt kryddor vid grillning är a och o för att få en riktigt god grillsmak. Det finns flera olika sätt att krydda maten och flera varianter av kryddblandningar som man använda sig av.
Man kan välja att gnida in köttet med en rub eller med en marinad och låta stå ett tag och marineras för att sedan grillas. Man kan även röra ihop ett kryddsmör med chili, slänga ihop en vitlöksröra eller en glaze som kan användas både pensling och sås.
Nedan finns en hel del tips på olika salt, kryddor, kryddmixar och mycket annat gott som passar fint ihop med barbequekäket.
Man kan välja att gnida in köttet med en rub eller med en marinad och låta stå ett tag och marineras för att sedan grillas. Man kan även röra ihop ett kryddsmör med chili, slänga ihop en vitlöksröra eller en glaze som kan användas både pensling och sås.
Nedan finns en hel del tips på olika salt, kryddor, kryddmixar och mycket annat gott som passar fint ihop med barbequekäket.
Rub eller spice rub är något som används mycket till grillning och som används i stora delar av USA. Rub är helt enkelt en kryddblandning som oftast innehåller grovmalda kryddor men även örter eller vitlök. Denna kryddblanding gnids eller gnuggas in i den råa maten som ska tillagas och då oftast grillas. Du kan välja om du vill låta maten ligga och marinera 20-30 min eller om du vill tillaga den direkt efter att ruben gnuggats in. Oavsett vilket sätt du väljer så kommer du garanterat att kunna avnjuta en läcker grillad rätt!
Om du inte testat svart vitlök innan är det dags!
Den hemliga månadslånga fermenteringsprocessen gör vit vitlök vackert mörk och mjuk och ger den helt unik söt smak.
En fin söt smak, aningen sirapssliknande med delikata vitlöksundertoner gör den till en mycket mångsidig ingrediens med en mängd kulinariska användningsområden.
Black Garlic är med andra ord en helt vanlig vitlök som genomgått en fermenteringsprocess och därigenom förändrat alla sina karakteristiska egenskaper. Den lite fräna smaken i färsk vitlök är borta och har ersatts av en söt lite siraps- eller melassliknande smak med undertoner av lakrits, tamarind och balsamvinäger.
Vid användning kan du mosa klyftorna och blanda i lite vatten och röra ihop till ett mos som blandas ner tillsammans med övriga ingredienser.
Du får en mörkbrun och kaffefärgad blandning som kan smaksätta mat som annars är ganska neutral i smaken (som till exempel potatismos).
Black Garlic är ett unikt tillskott till alla rätter men kan även ätas direkt som den är.
Inga tillsatser, inga konserveringsmedel, bara 100 % svart vitlöksmagi med massor av antioxidanter men utan vitlökslukt.
Löken går fint att servera veganer och de flesta glutenintolleranta.
Den hemliga månadslånga fermenteringsprocessen gör vit vitlök vackert mörk och mjuk och ger den helt unik söt smak.
En fin söt smak, aningen sirapssliknande med delikata vitlöksundertoner gör den till en mycket mångsidig ingrediens med en mängd kulinariska användningsområden.
Black Garlic är med andra ord en helt vanlig vitlök som genomgått en fermenteringsprocess och därigenom förändrat alla sina karakteristiska egenskaper. Den lite fräna smaken i färsk vitlök är borta och har ersatts av en söt lite siraps- eller melassliknande smak med undertoner av lakrits, tamarind och balsamvinäger.
Vid användning kan du mosa klyftorna och blanda i lite vatten och röra ihop till ett mos som blandas ner tillsammans med övriga ingredienser.
Du får en mörkbrun och kaffefärgad blandning som kan smaksätta mat som annars är ganska neutral i smaken (som till exempel potatismos).
Black Garlic är ett unikt tillskott till alla rätter men kan även ätas direkt som den är.
Inga tillsatser, inga konserveringsmedel, bara 100 % svart vitlöksmagi med massor av antioxidanter men utan vitlökslukt.
Löken går fint att servera veganer och de flesta glutenintolleranta.
"Urläcker smakkombination av sötma och tjärans sträva rökighet"
195 kr
0