Ljummen sötpotatissallad med bacon RECEPT

Användarnamn

Ljummen sötpotatissallad
Den godaste vintersalladen du har smakat! Sött & salt i den bästa kombon.

Ingredienser:

Salladen:
4 medelstora sötpotatisar, skalade och skurna i kuber
2 msk olivolja
Salt & peppar

1,5 dl rot- eller blekselleri, i minimala kuber eller hackad
1 rödlök, tärnad
1 paket bacon stekt i små bitar
0,5 dl hackad färsk persilja (eller koriander)
1 dl hackad salladslök
0,5 dl torkade tranbär (valfritt)
0,5 dl hackade valnötter 

Dressing:
1,5 dl majonnäs
1,5 dl creme fraiche, grekisk yoghurt eller motsvarande
1,5 msk dijonsenap
1 msk honung eller lönnsirap
2 msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
Stort fat svart med blå glaserad insida 40cm
729 kr
Köp
Info
0
Cavavinäger Castell de Gardeny
Lyxig vit balsamvinäger
159 kr
Köp
Info
0
Salladsbestick i ek-trä
Vackra verktyg av tålig ek
fr. 229 kr
0
Dijonsenap Bornibus
En fransk klassiker
69 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Lägg sötpotatisen i tärningar på en plåt. Ringla över olivolja, smaka av med salt och peppar och rör om. Rosta sötpotatisen i ugnen  på ca 200°C i 20-25 minuter eller tills de är mjuka och lätt karamelliserade, vänd gärna på dem efter halva tiden.

Förbered dressingen i en liten skål, vispa ihop majonnäs och yoghurt. Rör ned dijonsenap, honung och vinäger. Rör tills den är slät. Krydda med salt och peppar efter smak.

Blanda ihop salladen av rostad sötpotatis, selleri, rödlök, bacon, persilja, salladslök, tranbär och gärna lätt rostade valnötter ien stor skål. 
Häll dressingen över salladen och rör försiktigt  eller servera såsen brevid.
Servera omedelbart eller kyl den om du vill ha en kall sallad.

Garnera med extra salladslök, tranbär, nötter eller färsk persilja om så önskas.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: J5wVUz (motverkar spam)
Inga kommentarer