
Den godaste vintersalladen du har smakat! Sött & salt i den bästa kombon.
Ingredienser:
Salladen:4 medelstora sötpotatisar, skalade och skurna i kuber
2 msk olivolja
Salt & peppar
1,5 dl rot- eller blekselleri, i minimala kuber eller hackad
1 rödlök, tärnad
1 paket bacon stekt i små bitar
0,5 dl hackad färsk persilja (eller koriander)
1 dl hackad salladslök
0,5 dl torkade tranbär (valfritt)
0,5 dl hackade valnötter
Dressing:
1,5 dl majonnäs
1,5 dl creme fraiche, grekisk yoghurt eller motsvarande
1,5 msk dijonsenap
1 msk honung eller lönnsirap
2 msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
Gör så här:
Lägg sötpotatisen i tärningar på en plåt. Ringla över olivolja, smaka av med salt och peppar och rör om. Rosta sötpotatisen i ugnen på ca 200°C i 20-25 minuter eller tills de är mjuka och lätt karamelliserade, vänd gärna på dem efter halva tiden.Förbered dressingen i en liten skål, vispa ihop majonnäs och yoghurt. Rör ned dijonsenap, honung och vinäger. Rör tills den är slät. Krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda ihop salladen av rostad sötpotatis, selleri, rödlök, bacon, persilja, salladslök, tranbär och gärna lätt rostade valnötter ien stor skål.
Häll dressingen över salladen och rör försiktigt eller servera såsen brevid.
Servera omedelbart eller kyl den om du vill ha en kall sallad.
Garnera med extra salladslök, tranbär, nötter eller färsk persilja om så önskas.
Inga kommentarer