Ingredienser:
2 persTill majonnäsen:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 dl olivolja
några droppar Halen Môn Oak Smoked Water
1 tsk citronsaft
Ekrökt salt
Till smörgåsen:
4 skivor rostat surdegbröd
2 stora tomater
Ekrökt salt
Gör så här:
Vispa ihop äggulan och dijonsenapen i en bunke, tillsätt oljan droppe för droppe, tills blandningen börjar tjockna och håller sin form. Visp går bra att använda, stavmixer är ännu bättre. Ha tålamod och tillsätt oljan så långsamt, speciellt om du vispar för hand, går det för snabbt kan ingredienserna skära.Vispa i det rökta vattnet och smaksätt med citronsaft och havssalt.
Rosta brödet lätt och bred skivorna med majonäs.
Skiva tomaterna i 1 cm tjocka skivor. Lägg fina tomatskivor över majonnäsen.
Strö över rökt salt och täck med de återstående brödskivorna.
Dela gärna smörgåsarna på mitten och servera genast.
Inga kommentarer