De sötaste små rosor. Enklare än man tror att göra och en dessert som gör succé! Receptet ger ca 6 rosor.
Ingredienser:
3 röda äpplensaften av en halv citron
1 ark tinad smördeg
50 g marsipan eller mandelmassa (kan uteslutas)
eller lite extra socker och ett par skedar smält smör
eller lite smält aprikosmarmelad
florsocker och malen kanel
Gör så här:
Dela äpplena i hälften, kärna ur och skiva äppelhalvorna tunt.Lägg skivorna i en liten skål som tål mikro med vatten och citronsaft.
Mikra äppelskivorna i citronvattnet på full effekt i ca 2-3 minuter.
Kavla ut och skär smördegen i smala remsor, så långa som möjligt.
Placera de nu mjuka tunna äppelhalvorna omlott längs med smördegen, halva degen ska vara täckt med äppelskivor, halva tom.
Sen kan man göra lite olika:
1. Pensla med lite smält smör och pudra lätt med kanel och socker.
2. Alternativt smula över lite marsipan eller mandelmassa och pudra med kanel.
3. Ytterligare ett altenativ är att pensla med lite smält aprikosmarnelad.
Vik över den "tomma" delen av smördegen vid äppelrosornas nedre kant och rulla sedan ihop till en ros och sätt ned rosen muffinsformen.
Grädda i ugn på 175-200°C i ca 40 minuter.
När rosorna svalnar något pudras de med florsocker.
Servera gärna med en klick vaniljglass eller vaniljsås.
Inga kommentarer