Mango- & passionsfruktsorbet RECEPT

Användarnamn

Mango- & passionsfruktsorbet

Ingredienser:

2 mogna mango (skalade och tärnade)
4 passionsfrukter (halverade och urgröpta)
1 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl glukossirap
Saften från 1 lime
Glassmaskin Nemox Dolce Vita
"Enkel och praktisk för god hemgjod glass"
1299 kr
0
Glassglas eller dessertglas
"Klasskiska glassglas kan man inte få för många av"
99 kr
0
Glasskål La Rochere Perigord
"Rustik skål till 1700-tals glasen"
149 kr
0
Glasskopa eller mosskopa mekanisk
Skeda snyggt för mos, kakdeg & glass
198 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Lägg mango och passionsfrukt i en mixer och mixa tills det blir en slät puré.
Tillsätt vatten, socker och glukossirap i en kastrull och koka på medelvärme tills sockret löst sig helt.
Ta bort kastrullen från värmen och rör i limejuicen och mangopurén.
Häll smeten i en glassmaskin och kör tills sorbeten har nått önskad konsistens.
Häll sorbeten i en plastbehållare och frys i minst 2 timmar före servering
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: wC4bXt (motverkar spam)
Inga kommentarer