Hummersoppa med knapriga små vitlöksbröd. En perfekt förrätt för 4-6 personer.
Ingredienser:
Soppan:2 kokta humrar
1 gul lök, hackad
1 morot, hackad
1 selleristjälk, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
4 dl skaldjursbuljong
1 dl vitt vin
1 dl grädde
2 msk olivolja
Salt och peppar efter smak
Persilja för garnering
Vitlökscrostini:
1 baguette, skivad
2 vitlöksklyftor, skalade och halverade
2 msk olivolja
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
0
Gör så här:
Hummersoppan:Ta ur humrarna och spara skalen. Hacka köttet grovt och ställ åt sidan.
Värm olivoljan i en stor kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök, morot, selleri och vitlök. Stek i cirka 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Tillsätt shummerskal, tomatpuré och vetemjöl. Rör om tills allt är väl blandat och stek i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt skaldjursbuljong och vitt vin. Låt sjuda i 20-25 minuter tills allt är mjukt och smakerna har blandats väl.
Mixa soppan med en stavmixer tills den är slät. Tillsätt grädde och rör om. Smaka av med salt och peppar efter behov.
Lägg i hummerköttet och fåt allt bli varmt men inte koka. Mixa slät om du vill eller behåll hummerköttet som det är i bitar.
Vitlökscrostini:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg baguetteskivorna på en plåt och pensla med olivolja.
Gnid vitlöksklyftorna över brödet och rosta i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga.
Servera hummerbisquen med vitlökscrostini och hackad persilja på toppen.
Inga kommentarer